SVAKOJ BEBI STO HILJADA DINARA: Mali Zvornik daruje, doneta odluka
Foto: Shutterstock

Podrška rađanju

SVAKOJ BEBI STO HILJADA DINARA: Mali Zvornik daruje, doneta odluka

Srbija -

MALI ZVORNIK - Za svako novorođeno dete opština Mali Zvornik izdvajaće 100.000 dinara, odlučeno je na poslednjoj Skupštini opštine koja je donela rešenje o visini roditeljskog dodatka u 2022. godini. Lokalna samouprava nastaviće, prenosi opštinski sajt, da obezbeđuje i poklon pakete za novorođenu decu u vrednosti od 5.000 dinara.

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić rekao je obrazlažući predloženo rešenje da lokalna samouprava ovakvom odlukom nastoji da podrži porodice i ohrabri bračne parove u ulozi roditelja.

- Novim rešenjem roditeljski dodatak od 100.000 dinara predviđen je za svako novorođeno dete, bez obzira koje je po redu, za razliku od ranijeg po kojem je roditeljski dodatak za prvo dete iznosio 55.000 dinara, drugo 65.000, a treće i svako naredno 75.000 dinara.

Odredbe novog rešenja o visini roditeljskog dodatka biće primenjivane u novoj godini, za decu rođenu od prvog januara 2022. – naveo je Jevtić. Predsednik opštine najavio je da će Mali Zvornik nastaviti da primenjuje i unapređuje i ostale mere koje se tiču brige o porodici, kao što je obezbeđenje besplatnog prevoza za učenike i najstarije sugrađane, nabavka i besplatna dodela auto sedišta za decu, kupovina knjiga za ]ake prvake, finansiranje vantelesne oplodnje za parove bez dece i kupovina kuća sa okućnicom za mlade bračne parove, radi ostanka omladine na selu.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track