KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Hospitalizovana 24 pacijenta, tokom vikenda obavljeno 212 pregleda
Foto: Kurir.rs/T. Ilić

KORONA U MAČVANSKOM OKRUGU: Hospitalizovana 24 pacijenta, tokom vikenda obavljeno 212 pregleda

Srbija -

Minulog vikenda je na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice preminuo jedan pacijent, od početka decembra to je ukupno 22 smrtni slučaj povezan sa kovidom, a jedan je na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Trenutno su na bolničkom lečenju 24 pacijenta, jedan manje nego uoči minulog vikenda. U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin’’ tokom vikenda pregledano je 212 pacijenta, 26 nego prethodnog, od kojih se 111 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Dvadeset pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde su ukupno obavljena 63 pregleda, od čega je trećina bila prvih dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 87 snimaka dijagnostikovala devet novih pneumonija.

Na području Mačvanskog okruga od 20. do 26. decembra potvrđena su 364 pozitivna uzorka na kovid-19, 99 više nego prethodne sedmice, a broj obolelih je u odnosu na prethodni izveštaj šabačkog Zavoda za javno zdravlje povećan za 40 i sada ih je 631. Šabac je protekle sedmice imao 160 novozaraženih, Loznica 118, dok od šest opština nijedna nema više od 27 koliko ih je u Bogatiću. Vladimirci su imali 18, Koceljeva 15, Mali Zvornik 11, Krupanj deset, a Ljubovija pet pozitivnih. Samo za vikend Loznica je imala 48 novozaraženih, a Šabac 37 dok je najbolja situacija bila u Ljuboviji i Krupnju sa po jednim pozitivnim.

Šabac trenutno ima 319 obolelih, Loznica 170 dok su sve opštine dvocifrene. U Bogatiću boluju 42 osobe, Koceljevi 32, Vladimircima 30, Malom Zvorniku 17, Krupnju 16, a najbolje se drži Ljubovija sa pet onih koji se leče od kovida.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track