VELIKI DAN ZA MALI ZVORNIK: Stigao skener! Više ne moraju da idu u Šabac i Beograd (FOTO)
Foto: Opština Mali Zvornik

pregled u domu zdravlja

VELIKI DAN ZA MALI ZVORNIK: Stigao skener! Više ne moraju da idu u Šabac i Beograd (FOTO)

Srbija -

MALI ZVORNIK - Zbog snimanja CT skenerom Malozvorničani ubuduće neće morati da odlaze u Beograd, Šabac ili neko drugo mesto već će takav pregled obavljati u svom Domu zdravlja.

Ovaj aparat stigao je ovih dana u ustanovu, a nabavljen je zahvaljujući opštini koja je za njegovu kupovinu iz lokalnog budžeta izdvojila oko 25 miliona dinara, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Želja opštinskog rukovodstva bila je da poboljša uslove primarne zdravstvene zaštite u Malom Zvorniku i omogući građanima da neophodne snimke skenerom urade u svom mestu besplatno, bez troškova putovanja u neki drugi grad, plaćanja usluge snimanja i drugih izdataka koje su do sada imali u situacijama kada im je snimanje ovim aparatom bilo potrebno.

Mali Zvornik, Skener
foto: Opština Mali Zvornik

Aparat za kompjuterizovanu tomografiju CT stigao je, ali je potrebno stvoriti uslove i dobiti određene saglasnosti za njegovo korišćenje. U Domu zdravlja biće otvoreno radiološko odeljenje u delu zgrade gde se nalaze prostorije Fonda penzijsko – invalidskog osiguranja, a ustanova će zaposliti specijalistu radiologije. Trenutno ustanova nema taj stručni kadar, ali je jedna doktorka zaposlena u malozvorničkom Domu zdravlja, na specijalizaciji za tu oblast. Pripreme za korišćenje skenera mogu potrajati mesec, ili dva, pa se stavljanje aparat u upotrebu ne očekuje pre februara sledeće godine.

Mali Zvornik, Skener
foto: Opština Mali Zvornik

Ovakav aparat do sada Dom zdravlja nije imao i biće od izuzetnog značaja za pacijente. Snimanje skenerom za građane malozvorničke opštine biće besplatno, dok će, kako je navedeno, komercijalna cena usluge za ostale biti utvrđena.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track