KORONA PRESEK U PČINJSKOM OKRUGU: 25 osoba pozitivno na koronavirus, Jedan pacijent preminuo
Foto: Kurir.rs/T.S.

NAJVIŠE ZARAĆENIH U VRANJU

KORONA PRESEK U PČINJSKOM OKRUGU: 25 osoba pozitivno na koronavirus, Jedan pacijent preminuo

Srbija -

Najveći broj novoobolelih je sa područja grada Vranja, njih 22, iz Surdulice su dvoje i Vladičinog Hana jedannovoinficirani, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije. U ostalim opštinama u okrugu nema novoinficiranih.

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljen je 101 prvi pregled od 163 koliko ih je ukupno bilo. Pregledano je ukupno 80 dece Testirano je 15 dece predškolskog i 26 školskog uzrasta. Jedno dete do sedam godina je pozitivno na virus korona. Hospitalizovana su 23 pacijenta, petoro manje nego prethodnog dana.

Svi su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Na kiseoniku je 16 pacijenata, pet manje nego kod poslednjeg preseka. U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Novih prijema u bolnicu nije bilo, a sa bolničkog lečenja otpuštena su četiri pacijenta. U Pčinjskom okrugu na dnevnom nivou ima 5,1 odsto zaraženih, napominju u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Juče su date ukupno 152 doze vakcina, podatak je Zdravstvenog centra. Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je ukupno dato 115.917 doza svih vakcina, saopštavaju iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track