OPET VIŠE OD 100 PREGLEDA: U lozničkoj bolnici i dalje 25 kovid pacijenata
Foto: Kurir/T.I.

Korona bilans

OPET VIŠE OD 100 PREGLEDA: U lozničkoj bolnici i dalje 25 kovid pacijenata

Srbija -

Kroz Trijažni centar lozničkog Doma zdravlja "Dr Milenko Marin"u utorak je prošao 101 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga je 48 pacijenta došlo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Šest osoba je iz Trijaže upućeno infektologu gde su ukupno obavljena 24 pregleda od kojih je šest bilo prvih dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 48 snimaka pluća otkrila tri nove pneumonije.

Trenutno je u Opštoj bolnici Loznica, na bolničkom lečenju kao i dan pre 25 kovid pacijenata, jedan je intubiran i na mehaničkoj je ventilaciji.

U Mačvanskom okrugu je opet na "dnevnom redu" kovid klackalica pa je juče potvrđeno 67 pozitivnih uzoraka na kovid -19, što je 17 manje nego dan pre, a ponovo je najviše zaraženih u Loznici 37 i Šapcu 20. U opštinama je mnogo povoljnija situacija, Bogatić ima četiri pozitivna, Vladimirci tri, Koceljeva dva, Mali Zvornik jednog , a nemaju ih Krupanj i ponovo Ljubovija.

Obolelih je 677, odnosno 13 više nego juče. Trocifreni su Šabac sa 308 i Loznica 223, a ostali nemaju više od 44 obolela koliko ih je u Bogatiću. U Vladimircima boluju 33 osobe, Koceljevi 28, Malom Zvorniku 22, Krupnju 15, a najbolje se drži Ljubovija sa četiri osobe koje se leče od korone.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track