KORONA BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Smanjen je i broj pacijenata na kovid odeljenjima
Foto: Kurir.rs/T.I.

KAO NA KLACKALICI

KORONA BILANS U MAČVANSKOM OKRUGU: Smanjen je i broj pacijenata na kovid odeljenjima

Srbija -

LOZNICA – Posle dužeg vremena u zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ nema pominjanja nijedne upale pluća kod osoba koje su se javile lekarima. Služba za radiološku dijagnostiku primila je u sredu 48 pacijenata kojima je urađena radiografija pluća i sve su to bili kontrolni pregledi bez novootkrivenih pneumonija.

U Trijažnom centru je pregledano 87 osoba, četrnaest manje nego dan pre, od kojih su se 53 javile prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali bili kontrolni pregledi dok su infektologu upućene tri osobe, a od ukupno deset pregleda četiri su bila prva.

Smanjen je i broj pacijenata na kovid odeljenjima na 22, tri manje nego juče, a nijedan nije na mehaničkoj ventilaciji. U Mačvanskom okrugu traje kolebanje virusa pa brojke idu gore- dole. Posle dana sa 84, pa 67 juče je potvrđeno 80 pozitivnih uzoraka na kovid -19, a broj obolelih uvećan je za 34 i trenutno ih je 711.

Šabac i Loznica kvare sliku sa 38, odnosno 34 novozaražena dok ih je u svih šest opština ukupno osam. Po dva u Vladimircima i Krupnju, dok po jednoga imaju Bogatić, Koceljeva, Mali Zvornik i Ljubovija. Povećava se broj obolelih u dva grada okruga, Šabac ima 322, a Loznica 251 obolelog od korone, slede Bogatić sa 42, Vladimirci 29, Koceljeva 24, Mali Zvornik 23, Krupanj 15, a i dalje je najbolja Ljubovija sa pet žitelja koji boluju od koronavirusa.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track