TINEJDŽER KOG JE UDARIO KONJ PREBAČEN U NOVI SAD: Dan nakon operacije mladi pacijent poslat u Institut za zaštitu dece i omladine
Foto: Kurir.rs/S.U.

nesreća

TINEJDŽER KOG JE UDARIO KONJ PREBAČEN U NOVI SAD: Dan nakon operacije mladi pacijent poslat u Institut za zaštitu dece i omladine

Srbija -

KIKINDA - N.M. (17) iz Ruskog Sela, nakon operacije u kikindskoj bolnici, na Božić je iz ove zdravstvene ustanove prebačen u novosadski Institut za zaštitu dece i omladine.

Njegovo stanje je stabilno. Kao što smo već pisali, sedamnaestogodišnji tinejdžer zadobio je teške telesne povrede u bizarnom incidentu koji se dogodio na Badnji dan u tom selu kod Kikinde. N. M. je povređen na ulici u Ruskom Selu, kad je kolona konjanika i zaprega donosila badnjak:

- U trenutku kad je maloletnik skočio sa konjske zaprege, naišao je konjanik. Konj se iznenada ritnuo i kopitom po leđima teško povredio maloletnika.

Sa teškim telesnim povredama, tinejdžer je hitno prebačen u kikindsku bolnicu. Istraga će pokazati kako je došlo do ove nesreće - potvrđeno nam je je u policiji.

Pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi, dr Vladimir Prunić, izjavio je da je dan nakon operacije, mladi pacijent ipak morao da bude prebačen iz ove ustanove u Novi Sad. U pitanju je maloletnik koji, kako je naveo dr Prunić, pripada dečjem hirurgu i ortopedu:

- Transportovan je iz naše bolnice u Institut za zaštitu dece i omladine u Novom Sadu. On je zadobio povrede unutrašnjih organa. Ovde je inicijalno zbrinut, operisan na Hirurškom odeljenju, stabilizovan u jedinici Intenzivne nege, a potom poslat u Novi Sad - izjavio je dr Prunić.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track