NABAVILI KAMION I KONTEJNERE: Za čistiji Mali Zvornik
Foto: Kurir/T.I.

veliko ulaganje za malu opštinu

NABAVILI KAMION I KONTEJNERE: Za čistiji Mali Zvornik

Srbija -

MALI ZVORNIK - Malozvornička opština je za Javno komunalno preduzeće ‘’Drina“ kupila novi kamion za prikupljanje otpada vredan 14,1 miliona dinara, a deo sredstava za nabavku vozila, od 6,9 miliona dinara dobijen je od Republike Srbije, preko kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, Novice Tončeva, saopšteno je na opštinskom sajtu.

Kamion je namenjen za sakupljanje smeća iz kontejnera od 1,1 m3, njegovom nabavkom značajno su poboljšani uslovi za redovno sakupljanje smeća na području opštine, a pošto ima motor najnovije generacije, biće smanjena emisija štetnih gasova što je od značaja za zaštitu životne sredine, ističu u lokalnoj samoupravi. JKP ‘’Drina“ u voznom parku ima još tri kamiona za prikupljanje otpada dva većeg kapaciteta i jedan manji dobijen iz donacije Ambasade Japana, za sakupljanje smeća u uskim ulicama.

To nije sve pošto je opštinska uprava nabavila i novih 35 kontejenra za odlaganje otpada za šta je iz lokalnog budžeta, izdvojeno 1,1 milion dinara sa PDV-om. Novi kontejneri biće raspoređeni u mesnim zajednicama, a tamo gde je veći broj stanovnika predviđeno je postavljanje po dva kako građani ne bi morali da smeće ostavljaju pored punih posuda. Iz komunalnog preduzeća apeluju na građane da u nove kontejnere od plastike ne bacaju pepeo i žar jer ih tako mogu oštetiti.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track