KORONA BILANS U LOZNICI: Na bolničkom lečenju 23 pacijenta
Foto: Kurir/T.Ilić

presek

KORONA BILANS U LOZNICI: Na bolničkom lečenju 23 pacijenta

Srbija -

LOZNICA - Sve više posla je ponovo za zaposlene u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’. Tokom jučerašnjeg dana pregledan je 261 pacijent od kojih se više od polovine, njih 135, javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Njih trinaest je iz Trijaže upućeno infektologu, gde je ukupno obavljeno 65 pregleda, trideset prvih, dok je Služba za radiološku dijagnostiku primila 96 pacijenata i dijagnostikovala šest novih pneumonija. Ohrabruje što je broj pacijenata na kovid odeljenjima već neko vreme stabilan i kreće se oko dvadesetak. Trenutno su hospitalizovana 23 kovid pozitivna pacijenta, jedan više nego dan pre.

Prema podacima dobijenim od Dragane Mitrović, portparola lozničke Opšte bolnice, prošle godine u ovoj ustanovi je na kovid odeljenjima lečeno oko 2.100 pacijenata, a ukupan broj umrlih sa teritorije Loznice je 337, od toga je 272 nevakcinisano, a 65 vakcinisano i ‘’radi se uglavnom o pacijentima sa dosta komorbiditeta’’.

U Mačvanskom okrugu je u ponedeljak potvrđeno 457 pozitivnih uzoraka na kovid - 19, poslednji put slično je bilo 4. oktobra prošle godine kada ih je bilo 461, dok je broj obolelih uvećan za 370 i ima ih 2.420. Ponovo su, prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje, trocifreni i sa ubedljivo najviše pozitivnih gradovi Šabac sa 180 i Loznica u kojoj ih je 130, a od šest opština nijedna nema više od 49 novozaraženih koliko je u Bogatiću. Koceljeva ima 24 pozitivna žitelja, Mali Zvornik 23, Vladimirci 22, Ljubovija 20, a devet ih je u Krupnju. Što se tiče obolelih Šabac se primiče broju od hiljadu takvih osoba, sada ih je 966, prati ga Loznica sa 897, a trocifren je i Bogatić gde se sa virusom bore 244 građanina. Ljubovija ima 96 obolelih, Vladimirci 61, Koceljeva 59, Mali Zvornik 58 dok ih je 39 u Krupnju.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja