Lepljeni plakati na kojima se Pavličić poredi sa Rodnijem iz Mućki

Lepljeni plakati na kojima se Pavličić poredi sa Rodnijem iz Mućki

Srbija -
Novosađani gradonačelnika Pavličića neretko nazivaju "Rodni", navodno zato što svojom visinom i građom podseća na glumca Nikolasa Lindhursta, koji je tumačio lik Rodnija Trotera u "Mućkama"

NOVI SAD - Širi centar Novog Sada u utorak je oblepljen plakatima "Gotov je!", sa likom Rodnija Trotera iz popularne engleske serije "Mućke", što je jasna aluzija na gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, čije smenjivanje traže opozicija i deo njegovih koalicionih partnera.

Novosađani gradonačelnika Pavličića neretko nazivaju "Rodni", navodno zato što svojom visinom i građom podseća na glumca Nikolasa Lindhursta, koji je tumačio lik Rodnija Trotera u "Mućkama".

Autori plakata su nepoznati, a plakati su bili izlepljeni i po Gradskoj kući, sedištu gradske vlade. Igor Pavličić danas je novinarima rekao da je zbog pritisaka i pretnji izmestio porodicu iz Novog Sada.

"Morao sam porodicu da izmestim iz Novog Sada da ne bi delili svu tu brigu i zabrinutost. Novi Sad to ne zaslužuje i to se nikada nije dešavalo u našem gradu. Uveren sam da će građani prepoznati one koji se služe takvim metodama", rekao je Pavličić.

Ocenio je da je "neuobičajena" atmosfera u kojoj se pokušava smeniti vlast u glavnom gradu Vojvodine.

"Više od mesec dana traje ne samo politički pritisak, već i pretnje, a stvara se atmosfera linča u kojoj se ne može ni raditi ni funkcionisati", kazao je Pavličić, koji je i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track