KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Više pozitivnih građana na nego juče, među njima i dvanaestoro dece
Foto: Kurir/T.S.

blago pogoršanje

KORONA U PČINJSKOM OKRUGU: Više pozitivnih građana na nego juče, među njima i dvanaestoro dece

Srbija -

Na koronavirus u Pčinjskom okrugu u četvrtak, je testirano 639 građana, 84 manje nego prethodnog dana. I pored toga veći je broj obolelih, njih 236 pozitivno je na kovid 19. Prethodnog dana bila su 224 zaražena građana.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije sa 156 novih slučajeva prednjači Vranje, Surdulica ima 28, novoobolelih, Vladičin Han 25, Bujanovac 11, Preševo devet, Trgovište pet i Bosilegrad dva novozaražena.

Prema podacima ZC Vranje u kovid bolnici i dalje je 12 hospitalizovanih pacijenata sa koronom i upalom pluća. Na kiseoniku je 5 pacijenata. Na lečenje su primljena dva pacijenta i dva su otpuštena kućama. Juče je ukupno pregledano 305 građana u kovid ambulanti, prvih pregleda je 177. U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 40 pregleda.

Urađeno je 38 antigenskih testova. Rezultati su pokazali da je 12 dece pozitivno na kovid 19. Među njima dvoje dece je predškolskog i 10 školskog uzrasta,veći broj nego prethodnog dana kada je otkrivena zaraza kod osmoro dece. U toku jučerašnjeg dana 62 građana Srbije primila su vakcinu. Prvu dozu 19, drugu 16 i treću 27 lica.

Sa trećom dozom vakcinisano je i šestoro državljana Severne Makedonije, podaci su Zdravstvenog centra Vranje. Od početka imunizacije zaključno sa 13. januarom u Vranju je ukupno dato 117.038 doza svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja