HUMANOST ZA KOJU OSTATAK SRBIJE NIJE ČUO A TREBALO BI DA ZNA Privatnik iz Prokuplja već 15 godina daruje prvu bebu za Srpsku novu
Foto: Kurir.rs/B.R.

divan gest

HUMANOST ZA KOJU OSTATAK SRBIJE NIJE ČUO A TREBALO BI DA ZNA Privatnik iz Prokuplja već 15 godina daruje prvu bebu za Srpsku novu

Srbija -

PROKUPLJE - Aleksandar Mitrović, privatnik iz Prokuplja već petnaestak godina daruje prvu bebu koja se rodi nakon Pravoslavne nove godine, pa je ovoga puta u Porodilištu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ darivao devojčicu koja je rođena u noći između 13. I 14. januara.

Da humanost i dobrota mogu da budu „zarazni“ potvrđuje i to što mu se ove godine u darivanju pridružio i Luka Vukanović (24) iz Prokuplja. Obojica su tokom jutra posetili Porodilište i darivali devojčicu koja je rođena u 5.20 i to 14. januara. Ona ima 3,7 kilograma i duga je 53 santimetara. Ona je drugo dete Ivane H.

Prokuplje, Aleksandar Mitrović, Humanost
foto: Kurir.rs/B.R.

- Zaista je ovo lep znak pažnje i dokaz velikog prijateljstva i ljubavi prema deci koju Mitrović neguje godinama unazad. On nam je godinama donator i u ime čitave ekipe i odeljenja se zahvaljujem na tome- kazao je načelnik Ginekološko- akušerskog odeljenja prokupačke bolnice u okviru kojeg je i Porodilište dr Nenad Radmanović.

Do sada se nije znalo da Mitrović svake godine daruje prvu bebu nakon dočeka Pravoslavne nove godine.

Prokuplje, Aleksandar Mitrović, Humanost
foto: Kurir.rs/B.R.

-Sve je krenulo pre petnaestak godina kada se renoviralo odeljenje zahvaljujući dr Radmanoviću. On je tada alarmirao privatnike da pomognu i uključio sam se i ja. Od tada, sada već tradicionalno, darujem prvu bebu- skromno kaže Mitrović koji i nije želeo da govori za novine.

Njemu je želja da se u ovom Porodilištu poveća broj novorođenčadi i da bude u godini barem 1.000 beba, što je nekada bilo.

Prokuplje, Aleksandar Mitrović, Humanost
foto: Kurir.rs/B.R.

-Sve je manje beba i vreme je da se svi uključimo i nekako motovišemo mlade parove da povećavaju svoje porodice. Evo, priključio mi se i Luka, kojeg sam slučajno sreo pre dva dana i pomenuo šta planiram, te se on sam ponudio da se priključi. Biće nas još više naredne godine, nadam se- kaže Mitrović.

Luka Vukanović, iako je mlad, shvata značaj ovih donacija i pažnje. Kaže da je i ranije učestvovao u humanitarnim i dobrovoljnim akcijama, a da mu se ova priča zaista dopada i da će nastaviti i narednih godina.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/B.R.

-Nije to mnogo što sam kupio i doneo, ali je znak pažnje i najvažnije poruka svim privatnicima da se priključe i na neki način podrže novi život. Deca su najveće blago svake sredine i nadam se da će ih i kod nas biti više ove godine- dodaje Luka.

Od početka godine do danas u prokupačkom Porodilištu rođene su 22 bebe, a prošla godina je obeležena najmanjim brojem novorođenčadi u poslednjoj decenije. U 2021. godini ukupno je rođeno 567 beba.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track