ŠAMPIONI IZ KRALJEVA: Prijem za najbolje mlade informatičare u Srbiji, evo koju su aplikaciju sami napravili i pobedili
Foto: Kurir.rs/J.S.

prvi na takmičenju

ŠAMPIONI IZ KRALJEVA: Prijem za najbolje mlade informatičare u Srbiji, evo koju su aplikaciju sami napravili i pobedili

Srbija -

KRALJEVO - Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa članom Gradskog veća zaduženim za oblast obrazovanja Aleksandrom Cvetkovićem i načelnicom Školske uprave Bojanom Marinković, organizovao je u utorak u Gradskoj upravi svečani prijem za Anju Bojić, Mateju Tomića i Dušana Veljkovića.

Ovo troje mladih Kraljevčana, učenika trećeg razreda specijalizovanog odeljenja za računarstvo i informatiku kraljevačke Gimnazije, pobednici su „Hakatona“ za srednjoškolce. Oni su kreirali aplikaciju posvećenu zaštiti životne sredine i na takmičenju u programiranju, koje je organizovao beogradski Fakultet organizacionih nauka, bili ubedljivo prvi u Srbiji, u konkurenciji više od 80 timova.

Kraljevo, mladi informatičari
foto: Kurir.rs/J.S.

- Ovo troje mladih ljudi, zahvaljujući svojim profesorima i rukovodstvu Gimnazije uspeli su u jako kratkom vremenskom roku da savladaju informatičke izazove, da uspeju da se plasiraju među najbolje ekipe u Srbiji i da pobede na takmičenju. Srećan sam što imamo ovako talentovanu i vrednu decu koja su svojim znanjem uspela da se popnu na tron, rekao je ovom prilikom dr Predrag Terzić.

On je izrazio uverenje da će ovi učenici u budućnosti uspeti da upišu dobre fakultete, da će ih sa uspehom završiti i da će i dalje donositi medalje sa takmičenja, razvijati kompanije u kojima budu radili, kao i grad u kojem su rođeni i iz koga su ponikli.

Kraljevo, mladi informatičari
foto: Kurir.rs/J.S.

- Iako je u prethodne dve školske godine bilo otežano raditi zbog pandemije, možemo reći da je prosveta odolela izazovima koje je korona virus izazvao. Sačuvali smo zdravlje učenika i prosvetnih radnika i pokazali izvanredne rezultate, a to pokazuju brojni uspesi naših učenika iz osnovnih i srednjih škola na republičkim takmičenjima. Današnji događaj je samo dokaz da nastavljamo dalje sa odličnim rezultatima i ovo je veliki uspeh i za đake i za profesore, kazala je Bojana Marinković, načelnica Školske uprave.

Troje nagrađanih mladih kraljevačkih informatičara, ovom prilikom, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, u ime lokalne samouprave, darivao je knjigama.

Kurir.rs/J. S./FOTO: J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track