U PČINJSKOM OKRUGU SKORO DUPLIRAN BROJ ZARAŽENIH: U kovid bolnici hospitalizovano 19 pacijenata
Foto: Kurir/T.S.

najviše obolelih u vranju

U PČINJSKOM OKRUGU SKORO DUPLIRAN BROJ ZARAŽENIH: U kovid bolnici hospitalizovano 19 pacijenata

Srbija -

Od 828 testiranih građana sa teritorije Pčinjskog okruga u toku jučerašnjeg dana, 370 je zaraženo koronavirusom, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Najviše obolelih je u Vranju 206 građana, u Surdulici 74, Bujanovcu 35, Vladičinom Hanu 20, Trgovištu 16, Bosilegradu 12 i Preševu sedam inficiranih.

Prema podacima ZC Vranje, kovid bolnica hospitalizovala je 19 pacijenata, svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je sedmoro na kiseoniku. Tokom proteklog dana hospitalizovano je još pet bolesnika. Na kućno lečenje otpuštena su tri pacijenta.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra u Vranju je 57 slobodnih mesta.

U Dečjoj kovid ambulanti pregledano je i 56 dece. Urađeno 39 antigenskih testova i registrovano 14 pozitivne dece predškolskog i školskog uzrasta. Dvoje dece upućeno je na Pedijatriju na dalje lečenje.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, u ponedeljak su obavljena 373 pregleda. Prvih pregleda je bilo 218, kontrolnih 155. Urađeno je 195 laboratorijskih analiza..

U toku jučerašnjeg dana ukupno je data 81 vakcina. Imunizovano je 77 građana Srbije i čeriri državljana Severne Makedonije.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju je dato ukupno 117.296 doza svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track