8 SVEČARSKIH DANA: U Vranju danas počinje obeležavanje Dana grada i 144. godišnjice oslobođenja od Turaka
Foto: Kurir.rs/T.S.

bogat program

8 SVEČARSKIH DANA: U Vranju danas počinje obeležavanje Dana grada i 144. godišnjice oslobođenja od Turaka

Srbija -

U Vranju počinje obeležavanje Dana grada i 144. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka.

Svečanost obeležvanja počinje u da nas maršom do Osatice pod nazivom "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine". Na spomen obeležje hrabrim srpskim ratnicima u Osatici biće položeni venci i cveće, a prisutnima će se obratiti predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

Povodom Dana grada, biće organizovani brojni sportski susreti, koji počinju od utorka, 25. januara.

U Vranjskoj Banji biće održana svečana sednica Skupštine opštine.

U petak 28. januara, pored prijema za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, planirano je otvaranje izložbe "Bez prošlosti nema budućnosti" i proglašenje najboljih literarnih radova na temu "Vranje - Svedočanstva prošlosti, putokazi budućnosti".

Tradicionalno i ove godine biće proglašeni najbolji u vranjskom sportu. Istog dana u subotu 29. januara biće priređena i izložba legata Dragana Mininčića Cige i promocija kataloga.

U okviru svečanosti planirana je promocija dvotomnog izdanja knjige "Manastir Sveti Prohor Pčinjski - analitički inventar".

Na Dan oslobođenja Vranja od Turaka, u ponedeljak 31. januara, biće položeni i venci na Spomenik "Čika Miti", a na svečanoj akademiji govoriće gradonačelnik dr Slobodan Milenković koji će i uručiti najviša gradska priznanja "31. januar".

Obeležavanju 31. januara prisustvovaće delegacije gradova i opština. Gradonačelnik Vranja sa saradnicima organizovaće prijem za delegacije gradova i opština.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track