Gradonačelnik Kraljeva: Malverzacije s novcem za sanaciju zemljotresa

Gradonačelnik Kraljeva: Malverzacije s novcem za sanaciju zemljotresa

Srbija -
Postoje ozbiljne indicije da je bilo velikih propusta, nenamenskog trošenja, malverzacija u novcu i materijalu, što ne mogu da dokažem, ali otvaramo tu priču i ući ćemo u nju do kraja, kazao je Jovanović

KRALJEVO - Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović, izjavio je da postoje indicije da su prilikom saniranja posledica zemljotresa koji je pogodio Kraljevo 3. novembra 2010.godine, sredstva korišćena nenamenski i da je bilo malverzacija.

- Postoje ozbiljne indicije da je bilo velikih propusta, nenamenskog trošenja, malverzacija u novcu i materijalu, što ne mogu da dokažem, ali otvaramo tu priču i ući ćemo u nju do kraja - kazao je Jovanović u sinoćnjoj emisiji kraljevačke televizije.

On je dodao da ukoliko u ovom slučaju bude odgovornih, niko neće biti pošteđen.

- Ukoliko bude bilo posla za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo, nikoga štedeti nećemo, jer ko god se ovajdio na tome neka mu je na čast, ali neka odgovara - izjavio je Jovanović.

Gradonačelnik Kraljeva je kazao da je na osnovu dosadašnjeg uvida u dokumentaciju o sredstvima koja su utrošena za sanaciju zemljotresa koji je ovaj grad pogodio, "tek odškrinuta Pandorina kutija".

- Ta Pandorina kutija je tek odškrinuta, što znači da ćemo tek morati da uđemo u kompletnu priču oko zemljotresa, da vidimo šta se tu radilo kako bismo došli do pravih podataka, koliko je potrošeno, koliko materijala i dr., i ja ću to sigurno objaviti - kazao je Jovanović.

On je naveo da podaci u gradskoj upravi o sanaciji zemljotresa nisu sređeni, zbog čega je veoma teško sagledati stanje.

- Ti podaci nisu uopšte sređeni, da li svesno ili tendeciozno, nalaze se po raznim službama i nema objedinjenih podataka - rekao je Jovanović, podsećajući da je on dužnost gradonačelnika preuzeo pre mesec i po dana, kao i da je nova vlast ovaj problem nasledila od prethodne.

Gradonačelnik Kraljeva je kazao da je grad do sada po osnovu pomoći posle zemljotresa dobio 2 milijarde 720.798.000,38 dinara.

- U materijalu i robi je doznačeno oko 550 miliona dinara i podaci se još uvek prikupljaju od donatora zbog nepouzdanih postojećih evidencija. U ovom trenutku stvorene obaveze po osnovu zemljotresa iznose oko 60 miliona dinara, od čega je dospelo 25 miliona. Na računu za elementarne nepogodne, nema sredstva - rekao je Jovanović.

Dragan Jovanović je izjavio da ima građana kojima još nije isplaćen novac po osnovu pretrpljene štete u zemljotresu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track