POSLE MINUS 31, NA PEŠTERU DANAS 5 STEPENI: U Karajukića Bunarima temperatura za 24 sata porasla 25 stepeni! FOTO
Foto: Kurir.rs/Z.Š.

veliko otopljenje

POSLE MINUS 31, NA PEŠTERU DANAS 5 STEPENI: U Karajukića Bunarima temperatura za 24 sata porasla 25 stepeni! FOTO

Srbija -

Noć između utorka i srede donela je veliko otopljenje na Pešterskoj visoravni pa je temperatura za 24 sata porasla čak 25 stepeni! Sa minus 31,1 stepen, koliko je juče ujutru bilo u Karajukića Bunarima na minus 5,8 stepeni, koliko je izmereno jutros u 10 sati!

Nešto hladnije je u Sjenici gde je juče ujutru temperatura bila minus 25, a jutros u 10 - minus 10 stepeni.

Sjenica, sneg, mraz, zima
foto: Kurir.rs/Z.Š.

U Meteorološkoj stanici u Sjenici kažu međutim da ovakav brzi rast temperature i nije neka ekstremna i retka pojava za Peštersku visoravan.

- U utorak ujutru imali smo gotovo idealne uslove za jako nisku temperaturu. Vedro, mirno vreme bez vetra, prodor hladnog vazduha koji se dodatno ohladio po okolnim vrhovima a onda spustio u kotlinu. Tokom prošle noći došlo je do naoblačenja praćenog prodorom toplijeg vazduha sa zapada i zbog toga je jutros ovde osetno toplije - kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

Prema podacima meteorologa, u Karajukića Bunrima u utorak ujutru bilo je minus 31,1 stepen, u utorak oko 22 uveče minus 24, a onda je temperatura tokom noći porasla na minus pet koliko je bilo jutros oko 10 stepeni.

-Vreme je mirno, nema vetra pa je hladan vazduh i dalje ujezeren u kotlini, danas će verovatno biti ledeni dan, a osetnije otopljenje očekujemo sutra sa dodatnim prodorom toplijeg vazduha - kažu u Meteorološkoj stanici u Sjenici.

(Kurir.rs/Z.Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track