PREDŠKOLSKA USTANOVA "BISERI" IZ TRSTENIKA: Brojne investicije preporodile ustanovu
Foto: Kurir/Ž.M.

PREDŠKOLSKA USTANOVA "BISERI" IZ TRSTENIKA: Brojne investicije preporodile ustanovu

Srbija -

Realizacijom brojnih investicija Predškolska ustanova “Biseri” iz Trstenika svrstala se u red najuspešnijih u Rasinskom okrugu.

-Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, na čelu sa Brankom Ružićem, 2019. godine lokalna samouprava je dobila sredstva za rekonstrukciju krova u “Biserima 2”, koji je bio u lošem stanju, a napravljen je još 1981. godine. Godine 2019. za rekonstrukciju krova od od istog ministarstva preko Opštine Trstenik dobijeno je oko 4,2 miliona dinara da se završi krov, prozori i vrata u cilju energetske efikasnosti u 2020. godini. Slavica Djukic Dejanovic je obezbedila sredstva za igralista i to 2,5 miliona dinara, kaže direktorka Predškolske ustanove “Biseri” Marina Stanić Petrović.

Ustanovu su posetili čelnici ovog resora Branko Ružić, kao i Marija Obradović, aktuelna ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Prema rečima direktorke, projekat za rekonstrukciju krova i postavljanje prozora i vrata je u toku. Pošto je u međuvremenu građevinski materijal poskupeo Ministarstvo je dodalo još 18.340.000 bez PDV, a lokalna samouprava 2.750.000.

Marina Stanić Petrović
foto: Kurir/Ž.M.

-Stopanja je dobila vrtić za 85 dece. Projekat za Medveđu je planiran sredstvima Fondacije Katarine Karađorđević. Lokalna samouprava treba da uradi temelj i infrastrukturu (kanalizacija, voda i struja), a to će biti montažni objekat. Radovi su krenuli u Velikoj Drenovi za adaptaciju objekta za oko 200 dece, a sredstva će donirati Fondacija Novaka Đokovića. Treba da bude završena rekonstrukcija krova u cilju izolacije i energetske efikasnosti. U pregovorima smo i u planu je da se uradi novi vrtić u Mijajlovcu rekonstrukcijom starog objekta. Sobe su sve okrecene, hoblovan je parket svuda gde ga ima, a i dalje se ulaže, ističe gospođa Petrović.

Planovi i za ovu godinu su ambiciozniu. Predviđena je rekonstrukcija krova na novom objektu “Biser 2”, a već je postavljen video nadzor. U Ustanovi je obezbedjen sigurni sistem zaključavanja svih ulaza i izlaza na objektima gde deca celodnevno pohađaju vrtić.

Za izuzetne uspehe u radu u prethodnom periodu Ustanova je dobila Oktobarsku nagradu opštine Trstenik, a direktorka priznanja za novootvoreni vrtić u Stopanji. Marina Stanić Petrović je nosilac priznanja “Jaka žena”, Ustanova je postala vicešampion na Predškolskoj olimpijadi u Rasinskom okrugu, a dobila brojne diplome i zahvalnice.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track