PRODUŽENO UŽIVANJE NA LEDU: Klizanje u Loznici do 16. februara
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

montažno klizalište

PRODUŽENO UŽIVANJE NA LEDU: Klizanje u Loznici do 16. februara

Srbija -

LOZNICA - Umesto do kraja januara Lozničani će u klizanju u srcu grada ove zime moći da uživaju do 16. februara, potvrdila je Snežana Perić, direktorka Turističke organizacije grada Loznice kojoj je montažno klizalište dato na privremeno korišćenje.

Zbog hladnih dana koji pogoduju radu klizališta, a u februaru sledi i Dan državnosti kada će đaci imati par slobodnih dana, odlučili smo da tražimo od Gradskog veća produžetak rada klizališta do 16. februara i ono je to odborilo, objašnjava ona za Kurir.

- Prezadovoljni smo radom klizališta, posetom i to je možda najlepši poklon koji grad dao svojim mladim i najmlađim sugrađanima za novogodišnje praznike. Odziv je fantastičan, svakog utorka, subote i nedelje je dolazio instruktor za decu zainteresovanu da nauče klizanje i zadovoljni smo interesovanjem. Klizalište od otvaranja 27. decemnbra radi neprekidno, imali smo pripremljen agregat u slučaju da zatreba, a ispoštovali smo uslov da maksimalno istovremeno može na klizalištu da bude šezdesetak klizača i sve je do sada prošlo u najboljem redu – kaže ona.

Klizanje, Klizalište, Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Dimenzije klizališta su 25 sa 12 metara, a dnevno je za klizanje predviđeno osam tremina u trajanju od po 75 minuta. Klizalište radi svakoga dana od 10 do 22 časa, ulaznica je 150 dinara, a iznajmljivanje klizaljki sto dok je besplatna škola klizanja utorkom, subotom i nedeljom od 10 do 14 časova. Lozničani su na klizaljke stali posle dugogodišnje pauze. Prvi put su klizalište na otvorenom dobili krajem 2011. godine, još dve zime se družilo na ledu i otada su klizaljke stajale neupotrebljene.

Tako će klizalište iza Vukovog doma kulture biti otvoreno još petnaest dana, a planirano je da bude uklonjeno do 20. februara i da parking prostor, koji je zauzimalo skoro dva meseca, ponovo bude slobodan.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track