KOVID BILANS U LOZNICI: Bolnica sve punija, na lečenju 82 pacijenta
Foto: Kurir/T. Ilić

opšta bolnica

KOVID BILANS U LOZNICI: Bolnica sve punija, na lečenju 82 pacijenta

Srbija -

LOZNICA - Kovid ne popušta, a potvrda je i naglo povećanje broja kovid pacijenata na bolničkom lečenju u lozničkoj Opštoj bolnici. U petak ih je bilo 48, juče 60, a danas se 82 nalaze na kovid odeljenjima od kojih su četiri na neinvazivnoj mehaničkoj podršci.

Preminule su dve osobe pa je od početka godine zabeleženo ukupno jedanaest smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom. Kroz Trijažni centar lozničkog Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ juče je prošlo 298 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, od toga se njih 158 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 31 pacijent upućen infektologu gde je ukupno obavljen 81 pregled, od čega je osamnaest prvih dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 122 snimka dijagnostikovala osamnaest novih pneumonija.

Na području Mačvanskog okruga je potvrđeno 813 pozitivnih uzoraka na kovid -19 od čega ih je najviše u Šapcu 388 i Loznici 154, dok je broj obolelih smanjen za 45 i trenutno ih je 8.695. Od šest opština u Bogatiću je najviše pozitivnih (88), a najmanje ih ima Ljubovija (16).

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje Šabac je premašio četiri hiljade bolesnih (4.009), a prate ga Loznica sa 1.926 i Bogatić sa 1.059 onih koji se bore sa kovidom. Sve ostale opštine su trocifrene, najviše obolelih žitelja imaju Vladimirci 453, a najbolje se drži malozvornička opština gde 211 građana boluje od kovida.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja