BEZ ČEKANJA ISPRED ŠALTERA: Nove elektronske usluge u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.I.

Da kliknemo zajedno

BEZ ČEKANJA ISPRED ŠALTERA: Nove elektronske usluge u Malom Zvorniku

Srbija -

Nove elektronske usluge koje je opštinska uprava razvila uz podršku Vlade Švajcarske kroz program Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu na raspolaganju su stanovnicima malozvorničke opštine.

Devet novih usluga koje su dostupne građanima na portalu eUprava su mogućnost podnošenja zahteva za naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, naknadu za vantelesnu oplodnju, podnošenje predstavki komunalnoj, saobraćajnoj i inspekciji zaštite životne sredine, prijava komunalnih problema, izdavanje informacija o lokaciji kao i podnošenje primedbi na odluku o izradi planskog dokumenta u toku ranog javnog uvida ili na nacrt planskog dokumenta u toku javnog uvida.

Mali Zvornik
foto: Kurir/T.I.

Malozvorničanima je sada omogućeno da brzo i lako, bez čekanja u redovima ispred šaltera i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava. Mali Zvornik je jedna od prvih opština čijih se novih devet elektronskih usluga našlo na portalu eUprave i jedna od 35 u Srbiji koja je uz tehničku podršku programa Swiss PRO unapredila kvalitet usluga koje pružaju građanima i privredi. Ovakav podrška lokalnim samoupravama za cilj ima povećanje transparentnosti i efikasnosti u obezbeđivanju bržeg i lakšeg pristupa uslugama i pravima građana.

Podsetimo, kampanja "Da kliknemo zajedno" realizuje se u okviru programa "Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO", koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa srpskom Vladom, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track