KORONA BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Novozaražena 272, na bolničkom lečenju 99 pacijenata
Foto: Kurir/T.S.

presek

KORONA BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Novozaražena 272, na bolničkom lečenju 99 pacijenata

Srbija -

VRANJE - U Pčinjskom okrugu 272 lica zaražena su koronavirusom, poslednji su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije, nakon testiranja 514 osoba iz ovog okruga.

Najveći broj obolelih je u Vranju gde su evidentirana nova 162 slučaja, iz Bujanovca je 40 zaraženih, iz Surdulice 24, iz Vladičinog Hana 19, iz Bosilegrada 12, iz Preševa 8 i iz Trgovišta 7 inficiranih.

Prema podacima ZC Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 298 pregleda, od toga 184 prva.

U kovid ambulanti ATD-a,u bolničkoj laboratoriji,uzeto je 169 uzoraka,a urađeno 1.220 različitih analiza.

U bolničkoj laboratoriji zdravstveni radnici rade kompletnu laboratorijsku dijagnostiku potrebnu kod pacijenata inficiranih kovidom 19, kao i analize neophodne kod praćenja svih oboljenja i stanja.

Uigrani timski rad lekara, medicinskih sestara i tehničara već dve godine funkcioniše bez većih problema i pored velikog broja pacijenata u pandemiji kovida 19. i pored toga što je među zdravstvenim radnicima mnogo onih koji su takođe inficirani kovidom 19.

U kovid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 99 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok je 48 na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata. Otpuštena su 4 pacijenta, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Slobodnih mesta je 59.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U Dečjoj kovid ambulanti urađena su 53 pregleda. Testirano je 46 dece a rezultati analiza su potvrdili da je njih 26 inficirano koronavirusom. Sedmoro dece je predškolskog, a 19 školskog uzrasta.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom, u Vranju je data ukupno 118.321 doza svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track