ZIMSKE ZORE ZVEZDANOG ZDRAVINJA: Tradicionalna kulturna manifestacija (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Ž.M.

izložba

ZIMSKE ZORE ZVEZDANOG ZDRAVINJA: Tradicionalna kulturna manifestacija (FOTO)

Srbija -

ZDRAVINJE - U podjastrebačkom selu Zdravinju održana je, osma po redu, manifestacija “Zimske zore Zvedanog Zdravinja”. U okviru tradicionalne manifestacije “Zvezdano Zdravinje” organizovana je likovna kolonija, na kojoj je učestvovalo devet slikara. Likovni umetnici su na jednodnevnoj koloniji naslikali jedanaest dela različitih motiva i tehnika.

zimske zore
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Izložba nastalih radova sa ovogodišnje kolonije predstavljena je u popodnevnim satima, a otvaranju je prisustvovao i Ivan Anđelić, načelnik Rasinskog upravnog okruga. Kolonija se organizuje od 2014. godine, a 2021, nije bilo okupljanja umetnika zbog epidemije korona virusa. Umetnički rukovodilac bio je Živorad Milosavljević iz Kruševca, a pored slikara iz Kruševca nastupio je i Aleksandar Stojanović iz Paraćina.

zimske zore
foto: Kurir.rs/Ž.M.

Inače, pored zimske, organizuje se i letnja likovna kolonija u okviru centralnog programa manifestacije “Zvezdano Zdravinje”. Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije je Grad Kruševac, a organizatori su MZ Zdravinje i KUD " Miodrag Vučković" iz istog sela, uz podršku Kulturnog centra Kruševac.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/Ž.M.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja