KOVID BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Još 251 zaražena osoba, hospitalizovan 101 pacijent, preminuo jedan pacijent
Foto: Kurir.rs/T.S.

COVID 19

KOVID BILANS U PČINJSKOM OKRUGU: Još 251 zaražena osoba, hospitalizovan 101 pacijent, preminuo jedan pacijent

Srbija -

Sva inficirana deca testirana u prethodna 24 časa su školskog uzrasta.

Sa teritorije Pčinjskog okruga prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirana je 661 osoba. Analize su pokazale da je 251 osoba zaražena koronavirusom. Iz Vranja je 135 inficiranih, iz Bujanovca 33, iz Surdulice 24 novoobolela, iz Vladičinog Hana i Preševa po 20 novih slučajeva zaraze, iz Bosilegrada10 i Trgovišta 9.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 402 pregleda, od kojih je 137 prvih. U kovid ambulanti ATD-a,u bolničkoj laboratoriji, juče je urađeno 1.463 različitih analiza, podaci su ZC Vranje.

Pčinjski okrug
foto: Kurir.rs/T.S.

U Dečjoj kovid ambulanti obavljeno je 40 pregleda i urađena su 32 antigenska testa. Na koronavirus pozitivno je 15 dece. Sva inficirana deca testirana u prethodna 24 časa su školskog uzrasta.

Prema podacima ZC Vranje, hospitalizovan je 101 pacijent. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, na kiseoniku je njih 58. Na bolničko lečenje primljeno je sedam pacijenata, a otpušteno pet. U kovid bolnicama ZC Vranje slobodno je 57 postelja.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara, u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju su date ukupno 118.433 doze svih vakcina, saopšteno je iz ZC Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja