ČEKA JE TUŽAN KRAJ! Uhvaćena odbegla svinja koja je nakon SMRTI VLASNIKA mesecima terorisala Ilićevo SAMO JE HTELA DA NAĐE HRANU
Foto: Printscreen/Ucentar

reagovali nadležni

ČEKA JE TUŽAN KRAJ! Uhvaćena odbegla svinja koja je nakon SMRTI VLASNIKA mesecima terorisala Ilićevo SAMO JE HTELA DA NAĐE HRANU

Srbija -

Meštani prigradskog naselja Ilićevo kod Kragujevca nakon tri meseca konačno mogu da odahnu.

Odmetnutu svinju koja je terorisala meštane od polovine novembra uhvatili su nadležni organi i poslali u klanicu. Tu će dočekati kraj svog slobodnog života, a svo meso će biti predato njenoj vlasnici.

- Кomunalna inspekcija grada Кragujevca već duže vreme na osnovu zahteva Saveta MZ Ilićevo pokušava da reši problem odbegle svinje koja se otrgla iz dvorišta vlasnice s obzirom na to da nije držana u adekvatnim sanitarno-higijenskim uslovima predviđenim za ovakvu vrstu životinja - rečeno je u gradskoj upravi.

Odlukom grada Кragujevca o držanju i zaštiti domaćih životinja na teritoriji MZ Ilićevo, inače, nije dozvoljeno držanje papkara i kopitara.

06:56

Napuštena svinja pravi haos u Kragujevcu: Juri decu i stare i upada u dvorišta u potrazi za hranom

- Komunalna inspekcija grada Кragujevca locirala je svinju i uz saglasnost vlasnice za životinju je izdato zdravstveno uverenje veterinarske ambulante. Nakon toga svinja je transportovana u klanicu "Budućnost" koja će obaviti uslužno klanje i izdati potvrdu o ispravnosti mesa. Svinja je uhvaćena 9. februara oko 17 časova u Ulici Dragomira Ostojića i smeštena je u karantin klanice - kažu nadležni.

Na ovaj način stavljena je tačka na dvostruku agoniju, kako napuštene životinje, koja je tumarajući i rijući po dvorištima i jureći za decom iz obližnje škole očajnički pokušavala da se prehrani, tako i meštana Ilićeva.

Napuštena i bolesna svinja, nadasve gladna, podsetimo, mesecima je lutala tim krajem. Nije ni mogla da hoda jer je imala veliku izraslinu na zadnjoj desnoj nozi. Nasrtala je na decu koja idu u obližnju školu, ali i na odrasle.

- Njen vlasnik je umro i od tada niko o njoj ne brine. Njegova žena je ostala sama i nije sposobna da je čuva. Sin radi u inostranstvu. Puštena je i slobodno luta. Gladna po celi dan traži hranu. Rije i prekopava dvorišta. Kad vidi decu koja idu u školu udaljenu pedesetak metara odavde, istrčava na asfalt i juri. Misli da je u rančevima i kesama hrana... U strahu smo jer je obolela, a i agresivna - rekao je pre nekoliko dana meštanin Zoran Stanković.

(Kurir.rs/Ucentar.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track