KORONA PRESEK NA PODRUČJU PČINJSKOG OKRUGA: Prema poslednjim podacima ima 140 novozaraženih virusom
Foto: Kurir.rs/T.S.

KORONA PRESEK NA PODRUČJU PČINJSKOG OKRUGA: Prema poslednjim podacima ima 140 novozaraženih virusom

Srbija -

VRANJE- U kovid bolnicama u Vranju od početka februara preminulo 18 pacijenta. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na kovid 19 testirane su 354 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 140 lica zaraženo koronavirusom.

U Vranju je 86 novoobolelih, Vladičin Han ima 22, Bujanovac 18, Surdulica sedam, Preševo šest i Bosilegrad jedan slučaj infekcije. Trgovište je bez novih slučajeva zaraze. Na području Pčinjskog okruga od početka februara testirano je 8.658 građana prema zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, izuzimajući 11. februar, kada ovaj štab nije objavio podatak o broju testiranih lica.

Vranje, Kovid
foto: Kurir.rs/T.S.

Evidentirao je 4.335 inficiranih osoba u okrugu, a samo na teritoriji grada Vranja 2.545. Virus je u tom periodu odneo 18 života u kovid bolnicama Zdravstvenog centra, podaci su ove ustanove.

Trenutno je hospitalizovano 90 pacijenata koji imaju koronu i upalu pluća. Na kiseoničkoj potpori je njih 60. Jedan pacijent je preminuo od posledica koronavirusa u protekla 24 sata. Na bolničko lečenje primljeno je šest, a otpušteno 11 pacijenata. Za Kruševac je transportovana jedna osoba. U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 90 prvih od ukupno 304 pregleda.

Vranje, Kovid
foto: Kurir.rs/T.S.

Pregledano je 31 dete u kovid ambulanti za decu.. Urađeno je 19 antigenskih testova. Pozitivna su dva predškolca i osmoro dece školskog uzrasta, podaci su Zdravstevnog centra Vranje. Od početka imunizacije u Vranju do sada dato 118.619 doza svih vakcina. Juče na Sretenje vakcinisana je 21 osoba, saopštio je ZC Vranje.

Kurir.rs/ T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track