KOVID BILANS U LOZNICI: Troje preminulih za tri dana
Foto: Kurir/T.I.

presek

KOVID BILANS U LOZNICI: Troje preminulih za tri dana

Srbija -

LOZNICA - U prethodna tri dana, ponedeljak-sreda, na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice potvrđena su tri smrtna slučaja povezana sa kovidom, navodi se u današnjem zajedničkom izveštaju ove ustanove i Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’.

Od početka meseca nije bilo izveštaja bez crnih vesti pa je u februaru ugašeno već devetnaest života, a od početka godine izgubljeno je ukupno trideset kovid pacijenata. Za tri dana u Trijažnom centru pregledano je 385 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama od kojih se 166 lica javilo prvi put sa simptomima moguće kovid infekcije, dok su ostali bili kontrolni pregledi. Iz Trijaže je 51 pacijent upućen infektologu gde je ukupno obavljen 161 pregled, pri čemu 28 osoba do sada nije zbog kovida dolazilo lekaru dok je Služba za radiološku dijagnostiku na 164 snimka pluća otkrila dvanaest novih pneumonija.

Danas se u lozničkoj bolnici nalaze 63 kovid pacijenta, šest manje nego tokom minulog vikenda, jedan pacijent je na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. U Mačvanskom okrugu nastavljeno je smanjenje broja obolelih od kovida, u odnosu na jučerašnji dan manje ih je za 394 i trenutno boluje 4.658 osoba.

U sredu je prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje potvrđen 201 pozitivan uzorak na kovid - 19, devetnaest više nego dan pre, a stanje nastavlja da kvari Šabac sa 120 novozaraženih. Dvocifreni su Loznica 33, Vladimirci 16 i Bogatić 12 dok od ostalih niko nema više od osam koliko ih je u Koceljevi. Krupanj ima šest novopozitivnih, Ljubovija četiri, a Mali Zvornik dva. Trenutno boluju 2.504 građanina Šapca, dok je bolje u Loznici sa 843 obolela, Bogatiću 516, Vladimiricma 283, Krupnju 171, Koceljevi 154, Ljuboviji 118, a najbolje se drže Malozvorničani gde se sa virusom bori 69 stanovnika.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track