UKRAJINKA IZ POŽEGE ZABRINUTA ZA SVOJU PORODICU: Majka mi je ostala tamo! Prvog dana pucnjave je bilo opasno
Foto: Jamie Wiseman / dmg media / Profimedia

život se odvija normalno

UKRAJINKA IZ POŽEGE ZABRINUTA ZA SVOJU PORODICU: Majka mi je ostala tamo! Prvog dana pucnjave je bilo opasno

Srbija -

Ratni sukobi u Ukrajini doveli su do iseljavanja velikog broja stanovnika.

Nije lako ni onima koji su davno otišli van zemlje, a čije porodice su ostale u Ukrajini, što potvrđuje Katerina Stojković, devojački Nedaškovskom, koja se pre nekoliko godina doselila kod muža u Požegu.

U Srbiju je došla 2014. godine, u vreme kada je Ukrajinu zahvatila revolucija oko Majdana.

Situacija je sada još ozbiljnjija, ali kaže da, na sreću, sukobi nisu zahvatili centralne regione, gde živi njena porodica.

- Prvog dana pucnjave je bilo opasno, tada je nestalo hrane u prodavnicama. Ali, sad je bolje, ima hrane, kao i većina lekova, tako mi makar javlja majka, s kojom se čujem svakodnevno - kaže Katerina.

Usled rata u Ukrajinu je napustio veliki broj njenih sunarodnika, a ta mogućnost postoji i za njenu porodicu, ukoliko se situacija pogorša, piše Telegraf.

- Majka ima stare roditelje i ne može da ih ostavi. Ali, ko god želi može preko granice, mada ne ugrožavaju civile, ali su gužve velike. Da sam ja kojim slučajem tamo, tražila bih način da odem, pogotovo zbog dece - ističe Katerina.

Prema rečima njene majke, život u njihovom gradu odvija se normalno, koliko je to moguće u ovim uslovima.

- Rade pekare i prodavnice. Tokom jučerašnjeg dana bila je sirena, verovatno za vazdušni napad, ali je to ubrzo prestalo - rekla je preko Vajber poziva Katerinina majka, Galina.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track