BESLATNA PRIPREMNA NASTAVA ZA OSMAKE U LOZNICI: Ima mesta za 100 učenika, nastava će se odvijati u Omladinskom centra
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

BESLATNA PRIPREMNA NASTAVA ZA OSMAKE U LOZNICI: Ima mesta za 100 učenika, nastava će se odvijati u Omladinskom centra

Srbija -

LOZNICA - Pripremna nastava za osnovce koji polažu prijemni ispit iz predmeta matematika i srpski jezik i književnost, biće ponovo organizovana u lozničkom Omladinskom centru.

Prijava za upis na besplatnu pripremnu nastavu u okviru lozničke Kancelarije za mlade za učenike završnih razreda osnovnih škola počela je juče i trajaće do petka. Prema rečima Bojana Lučića, koordinatora Omladinskog centra, program je u potpunosti finansiran iz gradskog budžeta, a kao i prethodnih godina očekuje se veliko interesovanje školaraca.

- Nažalost, prethodne dve godine zbog pandemije koronavirusa, nismo imali pripremnu nastavu zbog sigurnosti i zdravlja mladih. Ove godine ćemo je, uz poštovanje najstrožijih mera prevencije, organizovati uz veći broj manjih grupa, a planirano je da primimo sto učenika na oba predmeta, srpski jezik i matematiku. Učenici iz Republike Srpske takođe će moći da se prijave, a sve termine ćemo prilagoditi potrebama đaka. Inače, pripremna nastava trajaće tri meseca – kazao je on.

Kao i prethodnih godina planirano je da budu angažovana dva predavača, a nastava će se odvijati u prostoru Omladinskog centra. Program besplatne pripremne nastave za osnovce organizuju se od 2013. godine i do sada ga je prošlo oko 1.400 učenika koji su postizali odlične rezultate na prijemnim ispitima. Ovaj vid pripreme znatno je olakšanje i za roditelje koji neće u tu svrhu morati da iscrpljuju kućne budžete.

Kurir.rs/ T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track