17 MILIONA DINARA ZA ĆIĆEVAČKO KOMUNALNO PREDUZEĆE: JKSP Razvitak u procesu modernizuje rada i poslovanja
Foto: printscreen

investicija

17 MILIONA DINARA ZA ĆIĆEVAČKO KOMUNALNO PREDUZEĆE: JKSP Razvitak u procesu modernizuje rada i poslovanja

Srbija -

Iz Budžeta Opštine Ćićevac izdvojeno oko 17 miliona dinara za kupovinu novog kamiona smećara za JKSP “Razvitak”, za nabavku traktora i druge opreme i uplatu duga JKP “Vodovod Kruševac”.

Javno komunalano stambeno preduzeće “Razvitak” iz Ćićevca uvećalo je svoj vozni park sa još jednim novim vozilom - kamionom za odvoženje smeća, a u cilju kvalitetnijeg obavljanja ove delatnosti. U prethodnom periodu dolazilo je do velikih problema u radu zbog učestalih kvarova na starim vozilima. Opremanje Komunalnog preduzeca utvrđeno je za jedan od prioriteta u radu lokalne samouprave u ovoj godini. Opština Ćicevać je, iz lokalnog budžeta, za nabavku kamiona - smećara platila nešto više od pet miliona dinara.

“Razvitak” je nabavio i digitalni aparat za elektrofuzijsko zavarivanje cevi, koji će u velikoj meri olakšati rad terenskim ekipama. Obezbeđen je i novi agregat za struju, profesionalni kompresor, mašina za sečenje asfalta i sav neophodan alat za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, u vrednost milion dinara. Ovo je prvo značajnije investiciono ulaganje, za proteklih 10 godina, a do sada je “Razvitak” funkcionisao u veoma teškim uslovima i kvalitetnog pružanja usluga građanima.

Opština je obezbedila i 11 miliona dinara za isplatu kompletnih dugovanja JKSP “Razvitak”za vodu prema JKP “Vodovodu Kruševac”. Ova firma je kupila i traktor, u vrednosti dva miliona dinara, koji će u narednom periodu u znatnoj meri im pomoći u kvalitetnijem izvršenju svih poslova na terenu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track