LOZNICA SVE ZELENIJA: Grad bogatiji za više od 300 sadnica drveća (FOT)
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

LOZNICA SVE ZELENIJA: Grad bogatiji za više od 300 sadnica drveća (FOT)

Srbija -

Sve je veća ‘’fabrika kiseonika’’ u Loznici koja je od početka godine postala bogatija za 350 novih sadnica drveća u centralnim delovima grada, ali i drvoredima duž prilaznih saobraćajnica.

Prema podacima iz JP ‘’Loznica razvoj’’ sadnja je obavljena na parkovskim i blokovskim površinama kao i duž Ulice Republike Srpske kojom se iz pravca graničnog prelaza ‘’Trbušnica’’ iz BiH stiže u Loznicu. Ovoga puta posađeni su piramidalni hrast, javor, piramidalni grab, sadnice ginka i još nekih vrsta kojih do sada nije bilo, a mogu da opstanu u gradskim uslovima. Inače, u gradskoj kasi je za nabavku ovogodišnjih planiranih nešto više od hiljadu sadnica predviđeno deset miliona dinara.

Loznica, sadnice
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Grad je od kraja prošle godine bogatiji i za četrdesetak sadnica loptastog jasena u žardinjerama koje su postavljene na mestima gde zbog podzemnih instalacija nije bila moguća klasična sadnja, kao što je to slučaj kod zgrade gradske uprave, SŠ ‘’Sveti Sava’’ i u Pašićevoj ulici.

Poslednjih godina Loznica aktivno radi na ozelenjavanju grada, a u poslednje četiri svake je, kažu u ‘’Loznica razvoju’’, posađeno po hiljadu novih sadnica pa je grad koji je ionako imao dosta zelenih površina i stabala sve zeleniji i lepši.

(Kurir.rs/T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track