LJUDSKA NEBRIGA IZAZVALA POŽAR U SUBOTICI: Vatra besnela 3 sata, vatrogasci je ugasili
Foto: MUP

gorela slama

LJUDSKA NEBRIGA IZAZVALA POŽAR U SUBOTICI: Vatra besnela 3 sata, vatrogasci je ugasili

Srbija -

Veliki požar izbio je danas nešto pre 14 sati u Subotici, a izazvan je, kako se pretpostavlja, ljudskim nemarom, između Ulice Verušić i objekta Veterinarskog zavoda, iz čijeg dvorišta je deličmično gašena vatra. Na sreću, nije bilo jačeg vetra, ali i blag povetarac je doprineo da se zapali rastinje, nedaleko od gradske deponije, koje je raširilo vatru, pa je gašenje trajalo više od tri sata.

Veću nevolju sprečili su vatrogasci, zaustavili su širenje vatre do gradske deponije, a 15 vatrogasnih vozila ukupno je učestvovalo u gašenju vatre.

vatrogasci, požar
foto: MUP

"Požar se raširio na 10 hektara zemljišta, a 12 vozila MUP-a iz sektora za vanredne situacije je angažovano sa 24 vatrogasca-spasioca i veći broj vatrogasnih društava je pomogao, sa nekoliko svojih vozila, učestvovalo je u gašenju. Angažovana su i pripremljena i vozila gradske Čistoće i zelenila i ekipa ljudi, da se spreči velika šteta, ako požar stigne do deponije", kažu u policiji.

Gašenja vatre je bilo i iz nekoliko dvorišta obližnjih privatnih domaćinstava, potvrđeno je za Kurir od meštana iz okoline, ali tvrde da im vatra nije mnogo ugrozila imovinu, te da je šteta neznatna.

Na sreću, niko nije povređen od meštana, koji takođe kažu da je zbog nemara ljudi verovatno nastao požar. Rastinje i suva slama su buktinju brzo raširili, požar je zahvatio i zapalio papirni otpad kraj puta, pa je jednom od meštana dvorište stradalo u većoj meri i ima veću materijalnu štetu.

Požar je ugašen za oko tri sata, a dogašivanje je trajalo do sumraka, do kada je kontrolisano da li je vatra potpuno lokalizovana, dok će se materijalna šteta videti naknadno.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track