ŠTA SE DEŠAVA NA PRIJEPOLJSKIM ULICAMA TOKOM NOĆI? Dolaze nove generacije i sve je više masovnih tuča, lako se poteže oružje
Foto: printscreen/instagram/192_rs

ŠTA SE DEŠAVA NA PRIJEPOLJSKIM ULICAMA TOKOM NOĆI? Dolaze nove generacije i sve je više masovnih tuča, lako se poteže oružje

Srbija -

Prethodnih dana Srbiju su obišli snimci stravične tuče ispred jednog lokala u Prijepolju koja je izbila između dve grupe mladića, a jedan kog su krvnički pretukli sa teškim povredama smešten je u bolnicu.

Nažalost ovo niti je prvi, niti jedini sličan slučaj. Moglo bi se reći da prijepoljske ulice mogu biti vrlo opasne upravo zbog bahatosti pojedinica koji nemaju granicu.

"Prijepolje je ranije bilo poznato kao veoma mirno mesto, ali kako dolaze nove generacije sve je više tih uličnih tuča. Da li tako oni dokazuju svoju moć ili snagu, nije nam jasno. Ali, nasilje nikad nije rešenje. Pre ovog poslednjeg incidenta koji se dogodio ispred jednog lokala, takođe se desila još jedna tuča u kojoj su akteri čak potezali i oružje. Postoji ta jedna grupa mladića koja seje strah u Prijepolju, ali nadamo se da će se te nemile situacije konačno smiriti", kaže građanka Prijepolja za RINU.

Početkom prošle godine dvojica mladića starosti 24 i 25 godina fizički su napali policajce koji su vršili redovnu kontrolu saobraćaja. Tada su policajki nanete lakše telesne povrede. Daljom isragom utvrđeno je jedan od mladića bio pod dejestvom alkohola, priveden je, saslušan pred tužiocem a potom pušten da se brani sa slobode uz krivičnu prijavu iako je za delo koje je je učinio predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina. Drugo lice privedeno je sudiji za prekršaje koji je ga je takođe pustio da se brani u redovnom postupku.

Prema saznanjima, radilo se o višestrukim povratnicima u izvršenju krivičnih dela, a jedan od njih je prethodno izašao iz zatvora u kome je odležao kaznu, takođe za napad na službeno lice, jer je policijskom službeniku naneo lakše telesne povrede.

Najdramatičniji slučaj svakako je onaj koji se dogodio pre nepune tri godine, kada je život fudbalera Emira Hamzića visio o koncu samo zato što se našao na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme. Dok se vraćao iz grada bio je napadnut od strane nekoliko mladića i sa povredama opasnim po život, borio se protiv smrti danima.

Iz te bitke izašao je kao pobednik, ali više nije bio isti čovek. Njegova fudbalska karijera odjednom je prekinuta.

„Imao sam tešku povredu zadobijenu u tuči, nasrnuli su na nas, bez ikakvog povoda i ja jedva sam izvukao živu glavu zahvaljujući samo Bogu, načinu života i fudbalu. Prognoze su bile katastrofalne u najmanju ruku, proveo sam u komi sedamnaest dana, zadobio sam hematom na mozgu, moja lobanja je bila otvorena i napukla. Tek prilikom druge operacije uspeli su da je pričvrste uz pomoć titanijumskih kopči“, kaže Emir.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track