GRADONAČELNIK MILENKOVIĆ: Grad Vranje sprovodi još tri mere aktivne politike zapošljavanja
Foto: Kurir.rs/T.S.

GRADONAČELNIK MILENKOVIĆ: Grad Vranje sprovodi još tri mere aktivne politike zapošljavanja

Srbija -

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, potpisao je ugovore o dodeli subvencija za samozapošljavanje u iznosu od po 300.000 dinara. On je čestitao potpisnicima, ističući da se mera samozapošljavanja pokazala ispravnom, jer je ispunjen osnovni cilj. Da preduzetništvo zaživi, da se ljudi ohrabre da prošire svoje poslovanje.

Vranje
foto: Kurir.rs/T.S.

- Ove godine 21 lice je ispunilo osnovne uslove za dobijanje subvencija. Za ove namene iz budžeta grada izdvojeno je 6.3 miliona dinara. Grad sprovodi još tri mere aktivne politike zapošljavanja. To su javni radovi, stručna praksa i obuka na zahtev poslodavca. Ukupna sredstva iz budžeta grada, za realizaciju pomenutih mera u dvogodišnjem programskom periodu 2022 – 2023. god, iznose 58.000.000 dinara - rekao je gradonačelnik.

Milenković je svima poželeo puno uspeha u daljem radu, dodajući da su mala i srednja preduzeća, zapravo, nosioci razvoja svake lokalne zajednice.

Vranje
foto: Kurir.rs/T.S.

Sunčica Milić, je pre samo mesec dana otvorila pogon za proizvodnju i izradu obuće, uposlivši pritom 30 radnika nekadašnjeg Geoksa. Ona se u ime potpisnika ugovora, zahvalila gradonačelniku dr Slobodanu Milenkoviću.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradski većnik Nebojša Zupančić.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja