MAGNETNA REZONANCA VREDNA INVESTICIJA: Do sada u Opštoj bolnici u Kruševcu obavljena 173 PREGLEDA
Foto: Grad Kruševac

isplatilo se

MAGNETNA REZONANCA VREDNA INVESTICIJA: Do sada u Opštoj bolnici u Kruševcu obavljena 173 PREGLEDA

Srbija -

Magnetna rezonanca je najvrednija investicija koja je prošle godine kompletirala rad Službe radiološke dijagnostike u Opštoj bolnici u Kruševcu. Do sada su pregledana 173 pacijenta, a ovu službu je obišla gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović sa saradnicima.

Prema rečima gradonačelbnice, nabavkom ovog dijagnostičkog aparata građani Rasinskog okruga ne odlaze više u druge gradove na magnetna snimanja, a osim brze dijagnostke i praćenja bolesti, značajna je i finasijska ušteda. Magnetna rezonanca, vredna 450 hiljada evra, kupljena je sredstvima Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srbije. Direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Vesna Stević Gajić dala je izjavu za RTV Kruševac.

Kruševac, Magnetna Rezonanca
foto: Grad Kruševac

- Radiološka služba koja zauzima 450 kvadrata u Dijagnostičkom centru u prethodnoj godini kompletno rekonstruisana, sredstvima Kluba privrednika Kruševac, a osim eksterijera i enterijera nabavljeni su i vredni medicinski aparati među kojima 5 rendgen aparata i novi 64-oro slajsni skener. Inače, planovi su da i ubuduće nabavkom savremenih dijagnostičkih aparata građani Kruševca dobiju blagovremenu dijagnozu, samim tim i lečenje i oporavak, na čemu se uveliko radi.

Nabavka magnetne rezonace pokazala se kao najisplativija investicija, a tokom godine u ovoj službi oko 12 hiljada pacijenata se pregleda na skeneru, uradi se do 40 hiljada rentgen snimaka i oko hiljadu dijagnostičkih mamografija. Planirano je da se 1.300 pregleda na magnetoj rezonaci uradi na godišnjem nivou, izjavila je čelnica Opšte bolnice Kruševac-

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track