UREĐENJE DRINSKE I JEZERSKE OBALE: U Malom Zvorniku žele da unaprede turizam
Foto: Kurir/T.I.

UREĐENJE DRINSKE I JEZERSKE OBALE: U Malom Zvorniku žele da unaprede turizam

Srbija -

Priroda je malozvorničkoj opštini dala reku Drinu, a tu je i veštačko Zvorničko jezero, dva turistička potencijala koja još nisu dovoljno iskorišćena. Da bi se to promenilo u opštini imaju planove, a jedan od njih je rešavanja dugogodišnjeg problema nedostatka uređenog prostora pored drinske obale u centru Malog Zvornika.

Jesenas je raspisana javna nabavka za izradu projekta uređenje plaže u mesnoj zajednici Centar u Malom Zvorniku, a ovih dana je idejno rešenje izabrani projektant predstavio opštinskom rukovodstvu. Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića, prestavljeni idejni projekat ocenjen je kao veoma dobar i projektant je dobio zeleno svetlo da nastavi sa radom i započne pripremu projektno – tehničke dokumentacije, u kojoj će biti detaljno isplanirano uređenje dela od 400 metara priobalja.

Drina
foto: Kurir/T.I.

- U pitanju je prostor u neposrednoj blizini šetališta pored Drine, na delu koji se tradicionalno koristi za takmičenje ribolovaca na našoj manifestaciji "Skobaljijada". Predviđeno je u prvoj fazi izvođenja radova sređivanje 200 metara priobalja za potrebe uređenja plaže. Prostor će imati odgovarajući prilaz, mesto za boravak kupača i neohodni mobilijar, tuševe, ležaljke, suncobrane i slično. Moramo videti koliko je vredna ta investicija, a onda da konkurišemo kod države da nas podrži kao što je to do sada činila. Osim toga nameravamo da nabavimo amfibiju koju ćemo koristiti za čišćenje Zvorničkog, ali i Radaljskog jezera od trave i trske, da njihove obale što više uredimo i učinimo pristupačnim za turiste. Planiramo i gradnju pontonske platforme, kupališta u naselju Sakar, zamišljene kao multifunkcionalni objekat koji bi unapredio turističku ponudu Malog Zvornika i omogućio meštanima i turistima, bezbednu razonodu, uživanje i odmor na Zvorničkom jezeru. Želimo da unapredimo našu turističku ponudu – kaže Jevtić za Kurir i ponavlja da očekuje podršku države.

Drina
foto: Kurir/T.I.

Malozvorničani deo priobalja predviđen za gradsku plažu već koriste za kupanje, sunčanje, ribolov i odmor pored reke. Planskim uređenjem, taj prostor, osim savremenog i bezbednijeg kupališta, predviđeno je da dobije i odgovarajuće uslove za ostale letnje sportsko – rekreativne sadržaje. Prema idejnom rešenju buduća plaža na Drini imala bi teren za odbojku na pesku, vidikovac, klupe, šetalište i sve ostale sadržaje koje će boravak pored reke učiniti raznovrsnim i prijatnim.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja