Rusija poslala Srbiji još jedan berijev 200
Foto: Beta AP

Pomoć u pravi čas

Rusija poslala Srbiji još jedan berijev 200

Srbija -
Avion amfibija poleteo je ka Nišu jutros oko 7 sati

MOSKVA - Rusko Ministarstvo za vanredne situacije uputilo je danas još jedan avion za Srbiju radi pomoći u gašenju šumskih požara, izjavio je agenciji RIA Novosti predstavnik uprave za informisanje u tom ministarstvu.

Prema rečima sagovornika ruske agencije, avion-amfibija "Be-200" poleteo je sa podmoskovskog aerodroma "Ramenskoje" ka Nišu nešto posle 7 sati jutros po našem vremenu.

U okviru aktivnosti rusko-srpskog humanitarnog centra na Balkanu već su aktivna tri vazduhoplova ruskog Ministarstva za vanredne situacije - helikopter Ka-32 i avioni Il-76 i Be-200, podseća agencija.

Ranije je izveštavano da je helikopter Ka-32 bio dislociran u Niš početkom avgusta i da je kasnije bio aktivan na gašenju požara u Bosni i Hercegovini.

U petak je zamenik komandira vazduhoplovnog odreda Aleksandar Ilariošin rekao da je helikopter vraćen za Srbiju.

Avioni Il-76 i Be-200 doleteli su na Balkan prošle sedmice, navodi RIA Novosti.Pored toga, ranije je zamenik dikrektora Odeljenja za međunarodnu delatnost Ministarstva Valerij Šujkov rekao da je to ministarstvo spremno da u slučaju potrebe u Srbiju uputi još jedan avion-amfibiju Be-200 i helikopter Mi-26.

http://www.youtube.com/watch?v=YJ-Iw_6tW40

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja