Otvorena Nušićijada u Ivanjici

Raznovrstan program

Otvorena Nušićijada u Ivanjici

Srbija -
Pred brojnom publikom na bini ispred Doma kulture koncert je održao Masimo Savić

IVANJICA - Obnovljena, treća "Nušićijada", festival kulture i zabave, otvorena je u Ivanjici a okupila je muzičare i sportiste, među kojima je glavni bio glumac Milan Milosavljević u ulozi slavnog srpskog komediografa Branislava Nušića.

Posle svečane parade, kojom je sinoć započeta ova manifestacija, odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između veterana kluba Javor i veterana reprezentacije Srbije. Pred brojnom publikom na bini ispred Doma kulture koncert je održao Masimo Savić.

Oduševljenje atmosferom nisu krili ni glumci. Dragan Vujić Vujke je u izjavi kazao da je Nušić, kao deo dramske literature isto što i najmanji zajednički sadržalac u matematici.

"Suptilnost Ivanice i "Nušićijade" koja je godinama trajala, pa imala svoju pauzu dovodi u situaciju sve nas koji dolazimo da shvatimo da je ova manifestacija posebna i jedinstvena”, rekao je Vujić, poznati srpski glumac.Svi smo se pobrinuli da i ove godine da program bude raznovrstan, kazala je Vera Jovanović, kordinator festivala.

“U toku trajanja Nušićijade posetioce očekuju brojni sadržaji. Tu su predstave, kabarei, edukativne radionice, muzički programi, a ove godine je i proslava stogodišnjice FK Javor pa smo poseban akcenat stavili i na sport”, navela je Jovanovićeva.

Nakon kulturnog programa, posetioci festivala nastavili su zabavu u kafanama, posebno uređenim u duhu Nušićeve čaršije, gde se uz zvuke tamburica uživalo sve do zore.

http://www.youtube.com/watch?v=J7t9IGwUMew

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track