MINISTAR MOMIROVIĆ NA MORAVSKOM KORIDORU: Obišao radove na petlji kod Ćićevca (FOTO)
Arhivska fotografija, Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

izgradnja auto-puta

MINISTAR MOMIROVIĆ NA MORAVSKOM KORIDORU: Obišao radove na petlji kod Ćićevca (FOTO)

Srbija -

KRUŠEVAC - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na petlji deonice auto-puta od Pojata do Kruševca, na Moravskom koridoru. Sa ministrom Momirovićem u poseti su bili i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Parulović, predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić i predstavnici izvođača radova - kompanije „Behtel Enka“.

-Ovo je auto- put najviših standarda u ovoj zemlji, i jedan ovakav projekat je od ogromog značaja, i učiniće da se na teritoriji cele države podigne kvalitet za sve privrednike, radnike kao i za građane, izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Prema rečima Aleksandra Antića, direktora Koridora Srbije, na Moravskom koridoru se intezivno radi kako bi što pre omogućili da građani Srbije počnu da koriste ovaj važan projekat. Trenutno je angažovano 2897 radnika sa više od hiljadu jedinica mehanizacije,

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović je istakla da će završetkom ovog auto-puta Kruševac dobiti novu industrijsku zonu, što je od izuzetnog značaja za ceo Rasinski okrug, jer će doći novi investitori.

Predsednica opštine Ćićevac dr Mirjana Krkić izrazila je zadovoljstvo izgradnjom auto-puta jer je, i u ovom delu, u planu da se oformira industrijska zona na potezu Ćićevac – Varvarin, što će doprineti razvoju ovog kraja i poboljšanju standarda stanovništva.

Moravski koridor ima ukupnu dužinu od 112 km, a povezivaće dva najvažnija putna pravca – Koridor 10 i 11.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja