VASKRS I PRVOMAJSKI URANAK NA PALIĆU: Očekuje se rekordna poseta turista i gostiju iz Srbije i regiona
Foto: Kurir/N.H.

uz zabavne i gastronomske čarolije

VASKRS I PRVOMAJSKI URANAK NA PALIĆU: Očekuje se rekordna poseta turista i gostiju iz Srbije i regiona

Srbija -

PALIĆ - Palić tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dožiljava novu ekspanziju turista i posetilaca, koje čekaju proslave i najrazličitije zabavne i gastronomske ponude, a organizuju se od danas, od Uskršnjih čarolija za decu i odrasle, pa do druženja tokom 37. prvomajskog uranka.

I tokom pauze od dve godine, kada program nije organizovan, zbog korone, Palić nije bio prazan, na šetalištima i u restoranima je bilo više hiljada ljudi, a sada se ponovo očekuje mala armija posetilaca, od nekoliko desetina hiljada turista.

Palić, Palićko Jezero
foto: Kurir/N.H.

Trodnevne boravke na Paliću vole i Beograđani, koji obilaze palićke i subotičke znamenosti, prelepe objekte secesije, muzej i galerije, odmaraju se uz obalu uređenog jezera i uživaju u domaćoj i tradicionalnoj vojvođanskoj, mađarskoj i bunjevačkoj hrani. Među posetiocima su i Palićani i Subotičani, ali i veliki broj gostiju iz Srbije pa i susednih zemalja. Pošto je veliki broj ljudi došao iz inostranstva, da u domovini proslavi Uskrs, očekuje se rekordan broj turista.

Danas je od 11 do 13 sati na Velikoj terasi organizovana „Vaskrs na Paliću“, posle dvogodišnje pauze, manifestacija za mališane i odrasle, koja ima i humanitarni karakter.

Palić, Palićko Jezero
foto: Kurir/N.H.

Olivera Imbronović, predsednica udruženja Jogi kaže, da će prihod od prodaje jaja pokloniti Domu za decu, „Kolevka“, učesnici programa će biti maskirani uskršnjim maskama, a dodeljuju se i nagrade u igrama.

Dok deca sakupljaju jaja od stiropora i ukrašavaju ih na Velikoj terasi, ništa im manje nije zanimljiva i prodaja jaja koja su ukrasili, čime će pomoći deci Kolevke. U toku je i kulturno zabavni program, a mali recitatori očekuju na kraju programa i nagrade.

Palić, Palićko Jezero
foto: Kurir/N.H.

Zabavnom programu i humanoj akciji pomogli su i iz preduzeća Elitte Palić, da bi se uspešno obezbedila pomoć koja je potrebna deci zbrinutoj u „Kolevci“, a pripremljene su i dekoracije iz „Male Suzine krojačke radionice“.

Palić, Palićko Jezero
foto: Kurir/N.H.

Od palićkog ZOO vrta, do Muškog i Ženskog štranda, Jedriličarskog kluba i platoa Male gostione i parka kod Velike terase, bogata je ponuda hrane i pića, voća sa palićko horgoške peščare, suvenira i proizvoda starih zanata. Privlačno šarenilo i atrakcija za goste, i najveći luna park u Srbiji, na 11000 kvadrata, najavljuju organizatori iz preduzeća Park Palić.

Palić, Palićko Jezero
foto: Kurir/N.H.

Iako se očekuje promenljivo vreme, lepotu palićkih secesijskih ambijenata i pripreme za veliki broj gostiju, ne može sprečiti ni kratkotrajna kiša, ni promenljivo vreme tokom praznika, koji obećavaju dobar odmor i zabavu za domaće goste i turiste.

Kurir.rs/N.H./Foto N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track