OVO JE NAJBOGATIJA ULICA U ČITAVOJ TOPOLI: Nikoljska je "srce opštine" jer u njoj živi preko 20 mališana (FOTO)
Foto: RINA

Deca

OVO JE NAJBOGATIJA ULICA U ČITAVOJ TOPOLI: Nikoljska je "srce opštine" jer u njoj živi preko 20 mališana (FOTO)

Srbija -

Iako u njoj nema luksuznih građevina i vila sa ogromnim bazenima jedna ulica u Topoli može se pohvaliti da je izuzetno bogata. Iako ne preterano duga, Nikoljska je ipak posebna jer u njoj živi preko dvadeset mališana. Ovde se svaki dan čuje dečja graja i smeh, ali je u dane praznika u njoj posebno veselo.

„Možemo s ponosom reći da je ‘srce Topole’ jer svakog dana u popodnevnim časovima kada se sva deca okupe posle škole, ovde se samo čuje smeh. Roditelji su nedavno napravili igralište baš negde na sredini ulice, kako bi naša deca imala prostor za igranje", kaže Milica Bakić, mama iz Nikoljske ulice.

Od tada je igralište mališanima postalo kao druga kuća, jer svoje slobodno vreme provode najviše na njemu. Pored igre i zabave tu se organizuju i razne druge aktivnosti a u dane praznika sve je popunjeno do poslednjeg mesta.

1 / 5 Foto: RINA

„Igraju košarku, fudbal, razne njihove igre, a obzirom da u naselju imamo i osam vaspitačica, često za decu organizujemo i razne kreativne radionice upravo na igralištu. Tako smo na Veliki petak ovde farbali jaja, a evo i danas smo se okupili da se svi zajedno družimo. U dane korona pandemije dečici smo ovde pravili rođendane i taj običaj ćemo sigurno nastaviti i dalje kada god vremenske prilike dozvole“, priča Aleksandra Spasić, majka dvoje dece.

Кoja je simbolika praznika i kako se šaraju jaja, ova deca najbolje uče na primeru svojih mama i baka i kroz igru i zabavu. Prema rečima roditelja iz Nikoljske, nastaviće dalje uređenje igrališta i prostora oko njega jer će u skorijoj budućnosti na ovom mestu biti još više dece.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track