Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”
Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”

Srbija -

Subotica je ove godine domaćin dvadeset i četvrtog po redu „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”, stručno-naučnog skupa posvećenog razmeni stručnih saznanja i iskustava veterinarske i humane medicine, koji se od 27. do 29. aprila održava u Hotelu „Patria“. Ceremoniji svečanog otvaranja simpozijuma danas je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da je zaista veliki uspeh pokrenuti jedan ovakav godišnji skup, uz sve izazove koje je nosio period od pre dve i po decenije.

„Još je veći podvig zadržati kontinuitet i na tome moramo posebno da odamo prizanje svima koji su učestovali u organizaciji sve ove godine“, kazao je Bakić.

1 / 4 Foto: Strahinja Babović

„Naše vreme pokazuje koliko su ovakvi skupovi važni i koliko je dragoceno stalno produbljivanje znanja o zaraznim bolestima, koje često prelaze sa životinja na ljude i time ugrožavaju ne samo našu poljoprivredu, već i javno zdravlje. Grad Subotica će uvek biti pouzdan partner kako našem lokalnom institutu, tako i svim uvaženim ustanovama čiji predstavnici su danas sa nama, kako bismo stalno unapređivali kvalitet zdravstvene zaštite životinja i ljudi“, naglasio je Bakić.

On se u ime lokalne samouprave i svoje ime zahvalio i Veterinarskom zavodu Subotica, kao generalnom sponzoru ovog skupa, jer je, kako je rekao, ta društveno-odgovorna kompanija jedan od simbola Subotice, a sada i primer kvalitetnog ulaganja i razvoja poslovanja uz odlične strane partnere.

„Svim učesnicima želim srećan rad i ugodan boravak u našem gradu, uz poziv da obiđu znamenitosti centralnog gradskog jezgra i budu ponovo naši dragi gosti“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Simpozijum je proglasio otvorenim načelnik Odeljenja za zdravlje životinja u Upravi za veterinu Boban Đurić, a prisutnima na otvaranju obratili su se i predsednik Organizacionog i Naučnog odbora 24. „Epizootiooških dana“ Tamaš Petrović, predsednik Srpskog veterinarskog društva prof. Dr Milorad Mirilović, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta „Subotica“ Laslo Matković, predsednik Veterinarske komore Srbije Mišo Kolarević i direktor Veterinarskog zavoda Subotica Dragoljub Milinković.

1 / 4 Foto: Strahinja Babović

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track