PRILIKA ZA BUDUĆE SREDNJOŠKOLCE: Održan tradicionalni sajam zapošljavanja u Kruševcu (FOTO)
Foto: Ž. M.

manifestacija

PRILIKA ZA BUDUĆE SREDNJOŠKOLCE: Održan tradicionalni sajam zapošljavanja u Kruševcu (FOTO)

Srbija -

Školska uprava je zajedno sa Gradskom upravom i Sportskim centrom u Hali sportova organizovala Sajam obrazovanja za učenike osmog razreda osnovnih škola.

Na Sajmu se predstavilo 14 srednjih škola iz Rasinskog okruga i dve škole u privatnoj svojini - Srednja škola "Ušće" iz Beograda i Srednja mešovita škola iz Kruševca - kao i Dom učenika iz Trstenika. Mnogobrojnim osmacima i drugim posetiocima održao je promociju i Edukativni centar Kruševac koji realizuje programe i projekte za mladu generaciju.

Sajam je svečano otvorila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je istakla da je manifestacija odlična prilika da se budući srednjoškolci upoznaju sa programima srednjih škola i da se lakše opredele za svoj budući životni poziv.

Kruševac, Sajam obrazovanja
foto: Ž. M.

- Оdabir životnog poziva i kreiranje profesionalne karijere je od izuzetnog značaja za svakog mladog čoveka i nadam se da ćete ovde pronaći prave informacije koje će vam pomoći da napravite najbolji izbor. Birajte uvek put znanja jer je samo taj put uvek nepogrešiv - izjavila je čelnica lokalne samouprave.

Kruševac, Sajam obrazovanja
foto: Ž. M.

Tradicionalna manifestacija je poslednji put održana 2019, a zatim je usledila dvogodišnja pauza zbog epidemije korona virusa. Učenici srednjih škola su osmacima pokazali brojne zanimljivosti iz programa svojih obrazovnih profila i oduševili mnogobrojnu publiku.

Kruševac, Sajam obrazovanja
foto: Ž. M.

Bogatu trpezu zdrave hrane i hemijske procese predstavila je Hemijsko tehnološka škola, montažu mini robota Prva tehnička škola, keramičke poslove i druge radove u građevinarstvu Politehnička škola "Milutin Milanković", a Srednja škola "Ušće" iz Beograda svoju modernu opremu i tehnologije, koje se retko gde primenjuju u Srbiji.

Ove godine u srednjim školama u Rasinskom okrugu ima 2.256 za 2.037 svršenih osnovaca, a biće i novih obrazovnih profila. U Medicinskoj školi u Kruševcu biće otvoreno odeljenje za ginekološko-akušerske sestre, a očekuju se da još dva obrazovna profila budu odobrena od strane resornog ministarstva i to mešovito odeljenje za keramičare, teracere pećare i dekoratere zidnih površina u Politehničkoj školi "Milutin Milanković" i tehničar za biotehnologiju u Hemijsko-tehnološkoj školi.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track