NEVIĐENA SRAMOTA I BAHATOST U ČAČKU: Doterali pun kamion otpada i sve istovarili PORED GROBLJA (FOTO)
Foto: RINA

nesavesno

NEVIĐENA SRAMOTA I BAHATOST U ČAČKU: Doterali pun kamion otpada i sve istovarili PORED GROBLJA (FOTO)

Srbija -

Sramotna slika osvanula je na reciklažnom platou koji se nalazi u čačanskom naselju Atenica. Nesavesni pojedinac kamionom je pored groblja dovezao gomilu smeća, izručio ga i tu ostavio mimo svih propisa, apela i bez trunke ekološke svesti.

- Da su praznici omogućili našim sugrađanima da budu vredni i pospreme po svojim stanovima i dvorištima, dokazuje i to što i pored svakodnevnog vršenja usluge, nalazimo gomile kabastog i drugog otpada u i pored kontejnera, nabacane, nagomilane. Do ovakvog gomilanja dolazi iz jednostavnog razloga što ovakvom otpadu nije mesto pored tih posuda - kažu u JKP "Komunalac".

Čačak, groblje, deponija, smeće, otpad
foto: RINA

Oni ističu da svakodnevno prazne posude na platoima, ali zbog nemara pojedinaca vrlo često dolazi do haosa.

- Potpuno nerazumno izručuju svoje smeće na gomilu nasred reciklažnog platoa van posuda. Ogromne gomile smeća nastanu za jedno popodne ili pre podne. Neverovatno. Kako na većini ovih lokacija postoji video nadzor, to će sasvim izvesno doći do kažnjavanja nesavesnih sugrađana, odnosno korisnika usluga - poručuju iz ovog komunlanog preduzeća.

Čačak, groblje, deponija, smeće, otpad
foto: RINA

Oni apeluju na sugrađane da na adekvatan način odlažu svoj kućni i ostali otpad, a da se obrate njima ukoliko im je potrebna pomoć oko preuzimanja kabastog otpada.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track