ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE PRVI SRPSKI TAJKUN! Aleksandar Gajović materijal za roman pronašao među predmetima svog oca advokata!
Foto: T.S.

prvenac

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE PRVI SRPSKI TAJKUN! Aleksandar Gajović materijal za roman pronašao među predmetima svog oca advokata!

Srbija -

Promocija knjige „Prvi srpski tajkun" Aleksandra Gajovića održana je u maloj sali Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Novinar i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, Aleksandar Gajović iz Beograda materijal da napiše ovu knjigu pronašao je u predmetu svog oca koji je bio beogradski advokat i zastupao glavnog lika ovog romana.

„Čini mi se da mi je izdavač „Službeni glasnik“ pomogao malo u određivanju žanra samog romana. Oni su to nazvali političkim trilerom. Kada sam malo bolje razmislio mislim da su bili u pravu. To jeste politički triler koji se tiče vremena negde polovinom sedamdesetih i prvih godina osamdesetih godina prošloga veka gde imamo jednu dramatičnu borbu pojedinca protiv sistema.

Prvi srpski tajkun
foto: T.S.

Teško pojedinac može da dobije u toj borbi sistem, što se i na kraju knjige ispostavilo kao sasvim tačno. Sistem je pobedio, iako je sve bila farsa, iako je sve bilo namešteno. Iako je suđenje koje je ključna kičma samoga romana bilo namešteno“, rekao je Gajović.

Gajović nije otkrio o kom tajkunu se radi već je posetiocima preporučio da pročitaju knjigu. Osim autora na promociji je govorila i njegova supruga Tanja, urednica u Radio Beogradu. Autor knjige „Prvi srpski tajkun", Aleksandar Gajović radio je u mnogim medijima kao novinar i urednik.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i društvenih priznanja. Udruženje književnika Vranja i Radio televizija Vranje organizovali su promociju knjige.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track