PREKINUT FESTIVAL GLUMAČKIH OSTVARENJA! Zbog iznenadne smrti Dragana Tošića do 14. maja nema predstava!
Foto: Privatna arhiva

tuga

PREKINUT FESTIVAL GLUMAČKIH OSTVARENJA! Zbog iznenadne smrti Dragana Tošića do 14. maja nema predstava!

Srbija -

LOZNICA - Povodom iznenadne smrti Dragana Tošića (58), predsednika KUD ‘’Karadžić“ i aktuelnog predsednika stručnog žirija ovogodišnjeg Festivala glumačkih ostvarenja, oglasio se tokom dana Organizacioni odbor.

Kako je saopšteno zbog ovog tužnog događaja odlučeno je da večeras i sutra ne budu održe pozorišne predstave koje su bile planirane na repertoaru, a da festivalski program bude nastavljen u subotu, 14. maja.

- Zbog velikog i nenadoknadivog gubitka, smrti predsednika ‘’Karadžića’’ i od početka Festivala predsednika stručnog žirija ove godine neće biti zvanične tradicionalne dodele festivalskih nagrada, već će se na završnoj večeri održati omaž Draganu Tošiću, pokretaču festivala, velikom kulturnom pregaocu našeg grada i predsedniku KUD -a.

Dragan Tošić, Loznica
foto: Privatna arhiva

Želja nam je bila da na poseban način obeležimo jubilarni 15. Festival, ali umesto radosti i svečarskog karaktera, kao grom iz vedrog neba, iznenadna Draganova smrt nas je sve zatekla i potresla, kako Karadžićevce, tako i grad ali i sve one koji su ga znali širom Srbije.

Ovim putem zahvaljujemo se mnogobrojnim pojedincima i pozorištima koji su nam se javljala tokom dana izražavajući, saosećanje, razumevanje i saučešće povodom našeg velikog gubitka – saopštio je Organizacioni odbor.

Podsetimo, Dragan Tošić (1964-2022), profesor književnosti, bibliotekar i urednik kulturnog programa Biblioteke Vukovog zavičaja, i dugogodišnji predsednik Kulturno-umetničkog društva ‘’Karadžić“ preminuo je iznenada danas u Loznici.

Dragan Tošić, Loznica
foto: Privatna arhiva

Povodom njegovog preranog odlaska komemorativni skup biće održan sutra u 10 sati u Vukovom domu kulture, a u 13 časova Tošić će biti sahranjen na lozničkom gradskom groblju. Inače, Loznica je od 9. do 18. maja domaćin jubilarnog petnaestog Festivala glumačkih ostvarenja u organizaciji KUD ‘’Karadžić’’ koje je danas pretrpelo ogroman udarac ostavši bez svog dugogodišnjeg člana i predsednika.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track