VRTIĆ U OKVIRU FABRIKE: Ministarstvo podržalo sjajnu ideju u Malom Zvorniku
Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

VRTIĆ U OKVIRU FABRIKE: Ministarstvo podržalo sjajnu ideju u Malom Zvorniku

Srbija -

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je projekat Kompanije "Kajra džins" i Opštine Mali Zvornik da u okviru fabrike bude otvoren vrtić za decu zaposlenih u tom tekstilnom kombinatu, saopšteno je na fejsbuk stranici ovog ministarstva.

Kako je navedeno, kompanija koja zapošljava 200 radnika, uglavnom žena, obratila se Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, koje je u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja i rukovodstvom malozvorničke opštine, ušlo u proceduru prikupljanja dokumentacije za otvaranje predškolske ustanove u krugu fabrike. Radno vreme vrtića bilo bi, kako je navedeno, prilagođeno radnom vremenu zaposlenih.

Pomoćnica ministra, Aleksandra Čamagić istakla je da se 62,7 odsto zaposlenih roditelja u istraživanju oko usklađivanja radnih i roditeljskih obaveza, izjasnilo da bi im usklađivanje tih obaveza znatno olakšalo postojanje predškolske ustanove u okviru fabrike gde rade, ili neposredno u njenoj blizini. Vlasnik turske kompanije Berat Išašir, rekao je da će po otvaranju vrtića, koje teče po ubrzanoj proceduri, roditelji znati da su im deca na sigurnom, što je razlog više da imaju zadovoljnije, a time i produktivnije radnike.

Inače, turska tekstilna kompanija "Kajra" pre dve godine je uz podršku Vlade Srbije otvorila pogon u Malom Zvorniku.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track