U KIKINDI TRAGOVI NEVREMENA VIDLJIVI I NA GROBLJU: Olujni vetar oštetio nadgrobne spomenike! foto
Foto: Kurir/S.U.

UŽAS

U KIKINDI TRAGOVI NEVREMENA VIDLJIVI I NA GROBLJU: Olujni vetar oštetio nadgrobne spomenike! foto

Srbija -

KIKINDA- Nevreme praćeno olujnim vetrom, obilnom kišom i grmljavinom, koje se u sredu uveče sručilo na Kikindu, čupalo je stabla iz korena i lomilo granje. Sa pojedinih kuća i pomoćnih objekata, vetar je odneo crepova, a dodatnu glavobolju su izazvala prokišnjavanja u pojedinim stambenim zgradama i ustanovama.

Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Olujni vetar nije poštedeo ni večne kuće na Centralno groblju, a ožiljci nevremena jasno mogu da se vide. Branka Živaljević, načelnica Zoohigijene i groblja JP "Kikinda”, saopštila je da je ovom groblju oštećeno devet nadgrobnih spomenika:

- Olujni vetar je oborio nadgrobne ploče. Na pojedinim večnim kućama, ploče su pukle i urušile se. Zaista sve deluje otužno što potvrđuju i fotografije kojima smo dokumentovali štetu. Koliko je meni poznato, ranije na groblju nije bilo ovakvih posledica izazvanih jakim vetrom i kišom.

Kikinda
foto: Kurir/S.U.

I na ovom groblju je olujni vetar oštetio nekoliko stabala- kazala je Živaljević. Prema podacima Meteorološke stanice u Kikindi, na njihovom mernom mestu, palo je 28 litara kiše po kvadratnom metru. Maksimalni udari vetra dostizali su nešto više od 25 metara u sekundi, odnosno skoro 100 kilometa na čas.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track