STEPINA ULICA KAO PREKOPANA: Nevreme napravilo haos u Loznici (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

građani u neverici

STEPINA ULICA KAO PREKOPANA: Nevreme napravilo haos u Loznici (FOTO)

Srbija -

Lozničani koji žive u Ulici vojvode Stepe što od Banjske vodi ka brdu Kličevac još ne mogu da veruju šta ih je snašlo tokom jučerašnjg nevremena koje je pogodilo grad i za kratko vreme poplavilo mnoge ulice i podrume po zgradama. U njihovoj ulici, jednoj od najstrmijih u gradu, još nisu gotovi radovi, asfalta više nema nego što ga ima, pa je obilna kiša napravila haos noseći nemilice šljunak niz nju. Prava bujica je protutnjala tuda ostavljajući iza sebe kratere, tako da je automobilima maltene nemoguće proći, naročito uzbrdo, a i pešaci danas moraju pažljivo da gledaju gde staju.

1 / 6 Foto: Kurir/T.I.

- Radovi u ovoj ulici započeti su krajem prošle godine, a početkom ove rekonstruisan je fekalni kolektor koji je odavno pravio probleme. Nastavljen je posao povezivanjem postojećih priključaka domaćinstava, a treba da bude urađena i kišna kanalizacija i onda asfaltirana kompletna ulica. To se nešto odužilo i sada je nevreme napravilo haos. Kišna kanalizacija je potpuno zatrpana, puna je šljunka i nije mogla da primi ni kap kiše. Bujica je svukla sav šljunak pa su juče posle nevremena dolazile mašine da ga sa dna ulice vraćaju i koliko - toliko popune rupe i osposobe ulicu. Mada nas od centra grada deli desetak minuta hoda ulica nam izgleda kao da je u nekoj seoskoj zabiti, a mi pripadamo MZ Centar – kaže jedan od Lozničana koji stanuje na vrhu Stepine ulice.

Oni na dnu ulice imali su danas posla da uklone naneti šljunak ispred kapija, a oni na vrhu da traže prečice ako su baš kolima želeli do grada. Kažu da nema smisla da radovi traju tako dugo i nadaju se da će nadležni sada ubrzati posao i najpre osposobiti kišnu kanalizaciju, a onda im konačno i asfaltirati ulicu.

Ko je danas išao po namirnice morao je pažljivo hodati i izbegavati rupe, odrone i ostale prepreke duž ulice, koje su ostale posle bujice. Stanari Stepine nadaju se da se jučerašnje nevreme neće ponoviti pre nego što dobiju afalt i umesto začepljene normalnu kišnu kanalizaciju koja "radi".

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track