DIREKTORKA BOLNICE PRIHVATILA SE METLE: Njene kolege i budući medicinari posadili cveće, pre toga očistili dvorište (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

za svaku pohvalu

DIREKTORKA BOLNICE PRIHVATILA SE METLE: Njene kolege i budući medicinari posadili cveće, pre toga očistili dvorište (FOTO)

Srbija -

Nakon prve akcije uređenja zelenih površine, održane uoči 1. maja, kada su pokošeni travnjaci, potkresano drveće i ukrasno grmlje, očišćeni svi parkinzi, ali i izneto smeće unutar i oko Opšte bolnice u Kikindi, nova simoboličnog naziva „Doniraj cvet”, ponovo je potvrdila da lekari, medicinske sestre i ostalo osoblje ovu ustanovu doživljavaju kao drugu kuću. Sa više od 200 sadnica koje su donirali ljudi dobe volje, ali i budući medicinari, učenice Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski” i njihove profesorice, oplemenjen je bolnički krug. Umesto u direktorskoj fotelji ili sa stetoskopom oko vrata, dr Vesna Tomin, v.d. direktorica bolnice, u rukama je držala metlu:

- Nije mi poznato da su u ovoj ustanovi, u prethodnom periodu, organizovane ovakve akcija. Trudimo se da brinemo o našoj kući. Cveće će krasiti našu zdravstvenu ustanovu, dok su ovu akciju ukrasile učenice SSŠ “Miloš Crnjanski” i njihove profesorice Ljiljana Radišić i Sanja Jović. Suština ovih akcija i jeste da se svi angažujemo. Uz malo dobre volje, rezultat će svima biti vidljiv. Bolnica je naše zajedničko dobro- kazala je dr Tomin. Ovu, ali i prethodnu akciju uređenja zelenih površina i kruga, inicirala je Milana Mitrić, referent za zaštitu životne sredine u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Pored lekara i medicinskim sestara, učešće su uzeli i administrativni radnici i pomoćno osoblje, ali i budući medicinski radnici. Ljiljana Radišić, profesorica zdravstvene nege u SSŠ “Miloš Crnjanski”, kaže da su se rado odazvali ovoj akciji:

1 / 7 Foto: Kurir/S.U.

- Osim toga, tokom pandemije nismo mogli da dolazimo na vežbe u bolnicu. To nas je dodatno motivisalo da učestvujemo u uređenju bolničkog kruga. Đaci su se rado odazvali - rekla je Radišić.

Za sve koji su želeli da se priključe akciji “Doniraj cvet” i ulepšaju bolnički krug “ulaznica” je bila bar jedan cvet. Učenice SSŠ “Miloš Crnjanski” i njihove profesorice nisu došle praznih ruku:

- Donele smo i mi cveće. Mislim da je ovo lepa akcija i da će je pozdraviti i pacijenti. Posađeno cveće oplemeniće dvorište - rekla nam je učenica Nikolina Šarčević.

Vladimir Prunić, pomoćnik direkora bolnice, konstatovao je da su “beli mantili” za ovu priliku obukli zelene i plave:

- Zaposleni bolnicu doživljavaju kao drugu kuću, a to, između ostalog, podrazumeva da bude čista spolja i iznutra- poručio je dr Prunić.

Useljenje do 1. avgusta

Rekonstrukcija Opšte bolnice odvija se zacrtanom dinamikom. U toku je rekonstrukcija stare zgrade u kojoj se nalaze Odeljenja fizijatrije, transfuzije i patologije. Ta zgrada je sagrađena 1899. godine. Plan je da se do 1. avgusta uselimo, nakon čega će uslediti radovi na ostalim objektima. Kako je predviđeno planom prve faze rekonstrukcije bolnice, vredne 342 miliona dinara, kad se ova zgrada sredi od "poda do krova", započeće rekonstrukcija zgrade u kojoj su Dečje odeljenje, dermatologija i onkologija- saopštila je dr Tomin.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track